Sport

BRAŞOV. Cel puţin 1.700 de alergători la EcoMarathon

  • ecomarathon1_235392.jpg
  • ecomarathon_235391.jpg
  • ecomarathon2_235393.jpg
 

Centrul de Ecologie Montană, în colaborare cu Primăria Moieciu, organizează în acest week-end concursul de Alergare Montană „EcoMarathon Moieciu de Sus”, care a ajuns la ediţia a VIII-a, la eveniment fiind deja înscrişi 1.700 de concurenţi atât din ţară, cât şi din străinătate. Parcursul traseului, pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, este de o frumuseţe aparte, oferind alergătorilor şi susţinătorilor şansa de a descoperi cadrul natural şi tradiţional de la poalele munţilor Bucegi şi Leaota. „Ideea acestui maraton a pornit de la dorinţa de a face cunoscute aceste locuri şi de a încerca să le conservăm şi să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului şi a sportului”,  spun organizatorii.

Trei curse distincte

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte. Prima cursă, EcoMarathon, este un concurs destinat alergătorilor cu experienţă şi celor care doresc să-şi depăşească limitele, fiind o cursă pe distanţa clasică de 42 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de cca +2.300m. Startul şi sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus, iar timpul limită de sosire este de 9h de la Start. Cea de-a doua cursă este EcoCross-ul, destinată celor care preferă distanţele mai scurte sau care au început de curând alergarea. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferenţă de nivel de cca +600 m. În fine, cea de-a treia cursă este destinată celor mici, EcoKids, fiind un concurs în funcţie de categoria de vârstă, unde se vor parcurge diferite distanţe.
Vor lua startul la cele două curse, cross şi marathon, aproximativ 1.700 de participanţi înscrişi din zece ţări. Printre cei care vor lua startul la acest eveniment se numără şi sportivi cu rezultate foarte bune la nivel naţional şi internaţional.

Copiii se înscriu direct la startul EcoKids

„Există deja o comunitate tot mai numeroasă a celor pasionaţi de alergare montană. Alergarea este unul dintre cele mai simple sporturi, nu este costisitor şi poate fi practicat la orice vârstă, indiferent de condiţia socială sau materială. Cursele de maraton atrag tot mai mulţi participanţi din toată lumea, este o luptă cu propriile limite, înseamnă pregătire, planificare, autodepăşire, prietenie. Prin intermediul EcoMarathon Moieciu de Sus dorim să încurajăm cît mai multă lume să practice alergarea şi mişcarea în aer liber, lucru pe care am reuşit din plin să îl realizăm la ediţiile anterioare, numărul participanţilor dublîndu-se. Prin urmare, am fost nevoiţi să limităm numărul maxim al acestora, locurile fiind ocupate deja încă din luna martie”, au precizat organizatorii.
În schimb, copiii se pot înscrie la faţa locului pentru cursa destinată lor. La EcoKids, aproximativ 500 de copii sunt aşteptaţi. Startul copiilor de până la 9 ani va avea loc sâmbătă, la ora 9:15, iar cei de 10 ani şi mai mari vor lua startul la ora 16.00.
Preluarea numărului de concurs şi validarea înscrierii se vor putea face pe baza unui act de identitate, sâmmbătă dimineaţa, în centru Moieciu de Sus (Casa de Cultură). Puncte de interes de pe traseul maratonului sunt: satul Moieciu de Sus, Cheile Grădiştei, Fundata, peisajele către masivul Piatra Craiului, Bucegi şi Leaota, Valea Popii, Poiana Guţanu şi Vârful Bisericuţa.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare