Sport

BRAȘOV. Cei mai buni sabreri ai României se duelează la Sala Sporturilor

 

Sala Sporturilor „D. P. Colibași” va găzdui vineri și sâmbătă Cupa României la sabie pentru seniori, masculin și feminin, la competiție urmând să participe cei mai buni sportivi ai țări, în frunte cu Tiberiu Dolniceanu, ocupantul pozției al treia în clasamentul Cupei Mondiale. 

Vineri sunt programate concursurile individuale, sâmbătă urmând să aibă loc întrecerea pe echipe. În ambele zile, competițiile vor începe la ora 9.00.

Fostul mare sabrer, brașoveanul Rareș Dumitrescu, vicecampion olimpic, acum arbitru, a menționat: „După Campionatul Național, Cupa României este a doua cea mai importantă competiție pe plan intern. Cei mai buni sportivi ai țării, componenții lotului olimpic în frunte cu Tibi Dolniceanu, vor fi prezenți la Brașov. Faptul că această competiție are loc la Brașov nu poate decât să ne bucure. De mulți ani, orașul nostru nu a mai avut parte de un concurs puternic. Este păcat, pentru că de aici au plecat cei mai mulți medaliați olimpici, mondiali și europeni ai României”. 

La Brașov va fi prezent și Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă și antrenorul lotului olimpic de sabie. 

Competiția este organizată de clubul Corona Brașov în parteneriat cu Federația Română de Scrimă.

Coordonatorul celei mai noi secții a clubului Corona, cea de scrimă, Liviu Dragomir, a comentat: „Secția de scrimă de la Corona a fost înființată în luna mai și deja avem 40 de copii la inițiere. O luăm de jos, vrem să ne creștem sportivii la toate cele trei arme, sabie, spadă și floretă, nu să aducem de la alte cluburi. Totuși, ne gândim la colaborări cu CSM Brașov și Dinamo pentru a organiza concursuri. Este benefic pentru copii să aibă parte de competiții. Momentan nu suntem bugetați, dar avem promisiunea că în momentul în care se va deschide ghidul de finanțare pe 2016 vom avea parte de buget”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button