Sport

BRAȘOV. Cea mai dulce înfrângere. CORONA e în GRUPELE Cupei EHF la handbal feminin

 

Corona Brașov și Gloria Bistrița au oferit o adevărată „bătălie” pentru locul în grupele Cupei EHF la handbal feminin.

După 27-25 pentru Corona în prima manșă de la Bistrița, totul s-a decis la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”. Manșa retur a „dublei” a fost una pasionantă, calificarea fiind decisă în ultimele secunde.

Fetele lui Ion Crăciun avu avut multe momente de cumpănă, însă, deși tinere, ele au reușit să treacă peste toate momentele grele. Bistrița, care avea de partea ei experiența, și-a jucat șansa, dar „galben-albastrele”, împinse de la spate de un public fantastic, au stat mereu aproape de adversare. Bistrița a condus mai mereu, a avut de câteva ori și trei goluri în față, dar nu s-a putut despinde decisiv. La pauză, oaspetele au intrat cu două goluri în plus, însă în startul părții secunde, Corona a jucat perfect în apărare, iar în atac Bianca Bazaliu a marcat la foc automat. S-a făcut repede 14-14, iar din acel moment s-a mers cap la cap. Finalul a fost electrizant. Bistrița și-a făcut diferența de calificare, 24-21, cu trei minute rămase pe tabelă, însă Eliza Buceschi a obținut o aruncare de la 7 metri pe care a transformat-o și a readus biletul pentru grupe în tabăra brașoveană. În ultimul minut, oaspetele au irosit atacul ce le putea duce din nou la o diferență de calificare, iar Corona a gestionat perfect ultimul atac, ținând mingea până la expirarea timpului regulamentar.

Sirena a declanșat fiesta în tabăra „galben-albastră”, în timp ce jucătoarele lui Horațiu Pașca aveau lacrimi în ochi.

Au marcat pentru Corona: Buceschi – 5 g, Laslo – 4 g, Târcă și Bazaliu – câte 3 g, Ciuciulete și Neagu – câte 2 g, Bucur, Gomes și Pavicevic – câte 1 g.  

„A fost un joc foarte greu, știam că așa ceva ne va aștepta. Din păcate pentru noi, nu am reușit să ne concentrăm, pentru că emoțiile au depășit nivelul normal. Echipa este una tânără și emoțiile au fost multe. Este greu să treci un astfel de prag. Din păcate, multe fete sunt nemulțumite. Mi-aș dori să fie nemulțumite nu pentru că nu intră, ci pentru ceea ce fac în momentul în care sunt pe teren. Și oboseala și-a spus cuvântul, dar sunt puțin nemulțumit că nu își dau seama că nu poți să dai două goluri în aceeași fază. Nu te grăbește nimeni. Am reușit să o scoatem la capăt, pentru că am dat mai multe goluri în deplasare. Pentru asta le felicit, pentru că este munca lor. Sunt însă trist că nu am arătat publicului ce ne-am dorit. Sper că ne vom reface și ne vom încărca bateriile, pentru că ne așteaptă o lună ianuarie foarte grea. Sper să avem noroc de adversari accesibili în grupe și să putem merge cât mai departe. Sunt bucuros că oamenii din Brașov vor vedea meciuri din grupele acestei competiții”, a declarat antrenorul Coronei, Ion Crăciun.

„A fost un meci de care pe care. Am pierdut, dar ne-am calificat și asta e cel mai important. Suntem o echipă tânără, oboseala și-a spus și ea cuvântul. Urmează o pauză, dar pentru noi, cele care mergem în Japonia, vine o perioadă grea de muncă. Eu pentru asta am venit la Brașov. Pentru ca această echipă să joace la cel mai înalt nivel. Ne dorim să ajungem în sferturi. Sper să putem juca pe două fronturi”, a spus Cristina Laslo.

Georgiana Ciuciulete a comentat: „E o calificare frumoasă. După un început de sezon bun, era păcat să terminăm anul altfel. Oboseala și-a spus cuvântul, nu e ușor să joci din trei în trei zile, dar spiritul de echipă ne-a ajutat. Deocamdată, ne bucurăm de această performanță, de vacanță, apoi o luăm de la capăt”.

De partea cealaltă, tehnicianul Horațiu Pașca a punctat: „A fost un meci de nivel internațional. Le felicit pe fetele mele. Este cea mai amară victorie din viața mea, însă sunt mândru de ele. Poate cu mai multă atenție, cu puțin noroc, lucrurile stăteau altfel. Cred că am fost peste Brașov și asta mă bucură. Corona este una dintre cele mai puternice formații din Liga Națională și cred că va face o figură frumoasă în Cupa EHF. Eu îi doresc mult succes”.

Tragerea la sorți pentru grupele Cupei EHF va avea loc marți.

CITEȘTE ȘI: 

CE CALIFICARE! Corona Brașov a pierdut cu Gloria Bistrița, DAR… / Vezi filmul meciului


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button