Sport

BRAȘOV. Ce începe prost se termină… bine. Olimpia CSU, victorie mare în derby-ul cu Universitatea Cluj

 

Olimpia CSU a reușit în această seară o victorie mare în Liga Națională de baschet feminin. La Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, echipa antrenată de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic s-a impus în derby-ul cu Universitatea Cluj, 65-56, pe sferturi 11-17, 21-13, 21-16, 12-10). 

După momentul festiv, startul dat de fosta mare jucătoare a Brașovului, Magda Jerebie și după ce fanii au aruncat pe parchet jucăriile de pluș care vor fi donate copiilor defavorizați, meciul a început prost pentru formația de la poalele Tâmpei. După primele cinci minute, clujencele conduceau cu 11-2, iar după primul sfert aveau încă un avantaj de șase puncte, 17-11. Și prima parte a sfertului al doilea a fost a oaspetelor. Cu trei minute și jumătate înainte de pauză, Universitatea avea un avans liniștitor, 30-18. Din acel moment, „olimpicele” au jucat perfect atât în apărare cât și în atac până la finalul reprizei, iar la cabine au intrat ele în avantaj, 32-30, după un parțial incredibil de 14-0. Din acel moment, Olimpia CSU a gestionat excelent situația, nu a mai cedat conducerea, iar în final s-a impus clar și meritat, 65-56. Houser și Pesovic au marcat la foc automat. După un început în nota echipei, modest, Higgins a dominat lupta sub cele două panouri și a încheiat meciul cu 16 recuperări.

Un succes important pentru trupa de la poalele Tâmpei, care de acum a rămas singură pe poziția a doua a clasamentului, cu 10 victorii și trei înfrângeri urmată de Universitatea Cluj, cu 9 succese și 4 înfrângeri. Cu un meci mai puțin disputat, CSM Târgoviște este a patra, cu 9 victorii și 3 meciuri pierdute.

„Din păcate, am avut un început oribil și nu îmi explic de ce s-a întâmplat acest lucru. Fetele au pornit foarte timorat. Apoi, am reușit să revenim, iar din sfertul al doilea am dominat mare marte din timp. Victoria este una absolut meritată. Trebuie să recunoaștem că rivalele au avut două absențe importante și din ce am înțeles cei de acolo au perfectat deja două transferuri. Fetele au muncit senzațional în această primă parte de campionat. Ceea ce au făcut ele, raportat la condițiile noastre financiare, este extraordinar. Nu mă ascund după cuvinte, este fabulos ce au reușit. Trebuie să felicut și Clujul, pentru ceea ce se face acolo. Au 50 de sponsori, se vede că dacă se dorește se poate. Noi suntem pe locul secund, o poziție meritată. Cred că nici cei mai optimiști suporteri nu se gândeau la acest lucru. Ne-am dori și noi să mai facem un transfer, avem nevoie, dar nu știu dacă sunt fonduri pentru acest lucru”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Pentru Olimpia CSU au marcat: Houser – 25 p, Pesovic – 19 p, Higgins – 8 p, Crăciun – 6 p, Webb – 5 p, Ardelean – 2 p.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button