Sport

BRAȘOV. Ce a făcut Mihai Covaliu la Șirnea?!… Sport, olimpism și voie bună!!!

 

Brașoveanul Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a fost prezent în week-end la Șirnea, unde s-a sărbătorit Ziua Olimpică.

Alături de „Cova” (campion olimpic la sabie, în 2000), la acest eveniment au participat și alte glorii ale sportului românesc, precum ex-gimnasta Simona Amânar – deținătoare a șapte medalii olimpice, dintre care 3 de aur, Maricica Puică, „aur” la 3.000 de metri, la J.O. din 1984, Paula Ivan, „aur”, la 1.500 m, la J.O. din 1988, ori Nicolae Juravschi – dublu medaliat cu aur la canoe dublu la 1.000 si 500 m, la J.O. din 1988 – președinte al Comitetului Olimpic din Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, copiii de la 12 școli din Covasna, Șirnea, Ilfov – Voluntari, Bran, Râșnov, Zărnești, Poiana Mărului, Moieciu de Sus și Moieciu de Jos, Fundata și Sfântu Gheorghe au luat startul la crosul dedicat Zilei Olimpice și au fost, la final, premiați cu diplome și medalii.

„Jocurile Olimpice sunt o competiție foarte specială. Mă gândesc la prima mea participare, la a doua, la a patra, când am avut emoții mari, dar prima participare a fost ca o sărbătoare pentru mine. Mereu transmit același mesaj: copiii să viseze să ajungă la J.O. Emoțiile de pe podiumul olimpic sunt foarte scurte și intense”, a relatat Mihai Covaliu, continuând: „Fiul meu, Vlad Gabriel, a spus că-și dorește să ajungă unde am ajuns și eu, chiar să mă întreacă. Noi îl susținem, trebuie să avem încredere. Cu siguranță, vor mai fi campioni olimpici la sabie în viitor, așa cum am fost eu”.

Festivitățile de la Șirnea au avut și momente artistice, Covaliu și Nicolae Jurvaschi mărturisind că dansul le place foarte mult și ar fi avut curaj să încerce din mișcările puse în scenă de artiști.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare