BRAȘOV. CAZUL ANIA CAILL. Reacția lui Achiriloaie în „meciul” cu FRSB…
După ce Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB, a precizat motivele pentru care Ania Caill nu a fost înscrisă la Olimpiada de la Beijing – UPDATE BRAȘOV. Și totuși, Ania Caill va fi prezentă la Olimpiadă?!… / Răspunsul FRSB, asta în urma explicațiilor date de schioara Coronei Brașov – BRAȘOV. Ania Caill ACUZĂ FRSB că a privat-o de prezența la J.O. de la Beijing! „Sunt tristă și dezamăgită de tot sistemul din România”, Ioan Valeriu Achiriloaie, managerul și antrenorul performerei, a ținut să clarifice anumite aspecte.
„Personal, am pretenția ca domnul Gaspar cât și forul pe care îl conduce să știe să citească un rezultat, cel puțin mai bine decât un profan care vede un clasament într-un ziar. Legat de rezultatele de la Olimpiada și Cupa Mondială, se văd progresele evidente. Dacă vorbim despre proba de Super-G de la Olimpiadă, în 2014 Ania a terminat la 8 secunde, în 2018 a terminat la 5 secunde, în condițiile în care a avut o ruptură de ligamente între cele 2 Olimpiade și un sezon a fost complet ratat. Despre coborâre, la debutul Aniei în Cupa Mondială ea a venit la 8 secunde iar acum vine la 3-4 secunde… În primul rând, Ania și-a făcut punctajul la coborâre în Cupa Europei. Dacă pentru FRSB Cupa Europei este o competiție de slabă calitate, nu prea mai am cuvinte. Rezultatul de la Pila, când Ania a luat podium în Cupa Europei, este de departe cel mai bun rezultat al unui sportiv român (la schi alpin – n.r.) în ultimii 30-40 de ani, el fiind confirmat după și de un loc 7 la Crans-Montana și 9 la overall în Cupa Europei (la coborâre – n.r.). Rezultate absolut remarcabile, pentru care am fost felicitat de toate națiunile mari. Doar FRSB a reușit să nu ia în calcul aceste rezultate. Din păcate, lozinci de genul «construim pentru viitor» nu au nici o bază. Exemplu: sezonul la schi alpin se termină în aprilie, iar următorul începe în mai. Prima ieșire a lotului național de schi alpin s-a făcut doar în octombrie. La acel moment Ania avea deja 32 de zile pe schiuri. Din bugetul federației doar 5% merge către schiul alpin. Unde este construcția pentru viitor?”, a menționat Achiriloaie pentru www.gsp.ro, comentând, printre altele: „Ca o ultima idee, se naște întrebarea: dacă Ania este atât de slabă precum spune FRSB, de ce este singură sportivă din România (cel puțin de la schi alpin) care este sponsorizată în totalitate de tot ce înseamnă echipamentul (schiuri, clăpari, bețe, combinezoane, căști, mănuși etc)? De ce la majoritatea Cupelor Mondiale la care participăm Ania primește din partea federației internaționale banii pentru deplasare? De ce ne primesc echipele naționale mari să ne antrenăm cu ele?”.
Ioan Valeriu Achiriloaie a relatat că are documente care atestă că este și antrenor, și manager. El a punctat că are o diplomă de la Coventry University în management sportiv, absolvind, de asemenea, cursurile școlii de antrenori ale federației germane de schi.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.