Sport

BRAȘOV. CALIFICARE. Corona, înfrângere dulce în Spania. „Galben-albastrele”, la un pas de grupele Cupei EHF

 

Corona Brașov a revenit în Europa după o pauză de trei ani și este la un pas de calificarea în premieră în grupele Cupei EHF la handbal feminin.

În turul al doilea preliminar al competiției, gruparea antrenată de Ion Crăciun a trecut de o formație tare, Super Amara Bera Bera, vicecampioana Spaniei și actuala lderă, neînvinsă, a campionatului primei ligi.

După 35-30 la Brașov, în tur, Corona a făcut un meci bun și în returul de la San Sebastian. Formația de la poalele Tâmpei a dominat prima repriză, pe care a încheiat-o cu un avantaj de 4 goluri, a condus până spre finalul partidei, dar gazdele au egalat în minutul 56 (31-31) și au preluat apoi conducerea. Până la urmă Corona a pierdut, 32-33, deși cu câteva secunde înainte de ultimul fluier Cristina Laslo a avut șansa să egaleze, dar a ratat un contraatac.

Astfel, cu scorul general de 67-63, Corona s-a calificat în turul 3 preliminar, ultimul înainte de faza grupelor. Echipa noastră își va afla adversara marți, când este programată tragerea la sorți.

Marcatoare pentru Corona: Târcă 9 (din 11 aruncări, procentaj 82%), M. Neagu 5/5 (100%, a obținut și un 7 m), Bazaliu 5/6 (83%), Gomes 3/3 (100%), Buceschi 3/3 (100%), Laslo 3/4 (75%), Pavicevic 2/3 (67%), Ciuciulete 2/3 (67%). Poarta, unde titulară a fost Viktoriia Timosenkova, a încheiat cu un procentaj de 34%. 

„Este o calificare care ne bucură foarte tare, mai ales că vine după două meciuri în compania unei echipe extrem de incomode şi puternice. În opinia mea, Bera Bera are echipa cea mai puternică din acest tur al Cupei EHF iar noi am avut ghinionul să picăm tocmai cu ea. Deşi au fost două jocuri care ne-au cam epuizat, ne bucurăm foarte tare că s-a terminat cu calificare în turul următor. Aşteptăm tragerea la sorţi şi apoi vom vedea cu cine jucăm. Mi-am dorit foarte tare să câştigăm şi în Spania, şi cu siguranţă şi fetele şi-au dorit la fel. Din păcate, deşi am avut victoria în mînă, am făcut şi câteva greşeli care ne-au cam costat. Apărarea lor a fost una extrem de incomodă şi agresivă, schimbau des formula şi alternau des cu apărare om la om, iar asta ne-a obligat să schimbăm din mers atacul. Nu e deloc uşor să ai în faţă o astfel de defensivă pentru că te cam epuizează, iar fetele resimt efortul depus. Normal că acum este multă bucurie, dar trebuie să avem grijă să le recuperăm şi să facem totul pentru a nu apărea accvidentări în perioada care urmează”, a declarat antrenorul Ion Crăciun.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button