Sport

BRAȘOV. Bogdan Burcea: „Trebuie să avem răbdare și inteligență. Calificarea nu se decide în primul meci”

 

Corona Brașov și HCM Roman au fost scutite de deplasări lungi pentru „optimile” Cupei EHF și au fost puse în urma tragerii la sorți să se dueleze pentru un loc în sferturile de finală.

Prima manșă a disputei va avea loc duminică, de la ora 11.30, în Moldova, returul fiind programat duminica viitoare la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”. Nu este singurul duel între două formații din aceeși țară, în această fază urmând să fie față în față grupările maghiare Dunaujvarosi Kohasz Kezilabda Akademia și Siofok KC, dar și cele din Rusia, Astrakhanochka și Dinamo-Sinara.

Pentru disputa de la Roman, Federația Europeană de Handbal a delegat două arbitre din Ucraina, Marina Duplii și Olena Kaverina, delegat EHF fiind turcul Kenan Sivrikaya.

„Tragerea la sorți a fost una O.K. și pentru noi și pentru adversare. Este de preferat un asemenea duel în locul unor deplasări lungi. Romanul este o e echipă care luptă pentru o medalie în Liga Națională, dar care are ca obiectiv declarat și accederea în faza următoare a Cupei EHF. Față în față vor fi două formații omogene. Trebuie să avem răbdare și inteligență în această «dublă». Nu cred că este neapărat un avantaj că vom juca prima manșă în deplasare, sunt două grupări care se cunosc foarte bine. Orice diferență ăn acest prim duel poate fi remontată în retur. Nu cred că echipa calificată se poate decide în primul meci. Îmi doresc să avem o partidă cu puține goluri primite. Sper că fetele vor repeta evoluția din repriza a doua a confruntării cu Rm. Vâlcea. Nu există o favorită la calificare, se pornește cu șanse egale”, a declarat tehnicianul Bogdan Burcea. 

Apoi, portarul Ana Maria Mârcă a menționat: „Mergem la Roman cu gândul să facem un meci bun și să câștigăm. Dacă vom juca ceea ce am pregătit la antrenamente va fi O.K. Fiind un duel din cupele europene între două echipe din aceeași țară, va fi ceva special. Ambele grupări vor să se califice, sper că noi ne vom bucura după cele două manșe”.

În fine, Carmen Cartaș a opinat: „Știm că HCM Roman este o echipă puternică și că vor fi două meciuri dificile. Vrem să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Sunt două echipe care se cunosc, nu mai sunt secrete, cred că va depinde mult de forma de moment”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button