Sport

BRAȘOV. Avantajul lui Zagidullin. De ce are rusul prioritate în obținerea cetățeniei

 

După cum am anunțat aseară, rusul Albert Zagidullin ar putea juca pentru Naționala de hochei pe gheață a României (detalii aici: BRAȘOV. EXCLUSIV. Încă o naturalizare în hocheiul românesc. Ar putea juca pentru România la Mondialul din primăvară).

El ar putea participa chiar la Mondialul din primăvară, dacă statul îi va acorda cetățenia în timp util.

Rusul are de partea lui mai multe avantaje. Astfel, la ultimul Birou Federal al Federației Române de Hochei pe Gheață s-a decis ca de acum înainte vor avea prioritate solicitările cluburilor privind obținerea cetățeniei române pentru jucătorii străini care sunt eligibili în cel mai scurt timp pentru prima reprezentativă și pot juca pe o perioadă cât mai lungă sub „tricolor”.

Astfel, Zagidullin are avantajul că nu a evoluat în nici o echipă națională a țării de origine, adică Rusia. Dacă ar fi făcut-o, ar fi trbuit să aibă cel puțin patru ani jucați în Liga Națională. Cum el nu are meciuri pentru Rusia, este eligibil pentru reprezentativa României după doar doi ani. Zagidullin este din 2018 în România, jucând până acum pentru Galați, Gheorgheni și Corona Brașov.

Totodată, Zagidullin are 30 de ani și poate fi mult timp un component al Naționalei României.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare