Sport

BRAȘOV. „Aur” pentru Corona la Naționalele de scrimă pentru copii. Luca Mărginean, campion la sabie

  • lucamarginean.jpg
 

Luca Mărginean a cucerit medalia de aur în competiția de sabie, Under 9, la Campionatele Naționele de scrimă, care au loc la București.

Sportivul antrenat de Lucian Goicea şi Mircea Manciuc a avut primul tur liber, după care l-a învins cu 8-3 pe Denis Manolache (CSS Slobozia). În optimi, Mărginean a dispus de Ștefan Surcel (ACS Sabia București), 8-2, în sferturi a trecut de Mihnea Velicu (CS Dinamo), 8-2, iar în semifinale s-a impus cu același scor în asaltul cu Enrico Nardone (CSTA București).

Și în finală, brașoveanul a câștigat fără probleme, cu scorul lui preferat la această competiție, 8-2, duelul cu Călin Soare (ACS Touche).

„Sunt extrem de mândtru de el şi bucuros că a reuşit să aducă primul titlul de campion la scrimă din istoria Coronei. A intrat pe tabloul de 64 din poziţia de lider şi a terminat pe primul loc. Mă bucur că am reuşit să câştigăm titlu la U9 şi argint prin Tudor Moise la U11. Sunt doi sportivi ambiţioşi, care iată, prin antrenamente constante au reuşit acum să culeagă medalii”, a declarat antrenorul Lucian Goicea.

„Mă bucur că una dintre ultimele secţii înfiinţate în club a început să aducă medalii importante pentru Corona. Dacă anul trecut ne-am întors de la Campiontul Naţional cu o medalie de argint şi trei de bronz, iată că în acest an avem motive să fim şi mai mulţumiţi pentru că numărul medaliilor a crescut şi au început să fie şi mai importante. Avem un aur, două medalii de argint care au fost şi ele foarte aproape de aur, şi trei medalii de bronz, două la individual şi una pe echipe. Îi felicit pe toţi cei implicaţi în obţinerea acestor rezultate, sportivi, antrenori şi părinţi care îi susţin. Faptul că într-un timp foarte scurt această secţie aduce medlaii demonstrează că munca făcută aşa cum trebuie, aduce şi rezultate pe măsură. Sunt bucuros că şi secţia de scrimă s-a aliniat secţiilor de la Corona care cresc cu adevărat campioni”, a punctat preşedintele Coronei, Liviu Dragomir.

Tot astăzi, echipa masculină de sabie U13, în componența Tudor Moise, Matei Dediu, Albert Dinicu și Paul Ionescu, a urcat pe treapta a treia a podiumului

Altfel, la sabie masculin U11, Tudor Moise a cucerit „argintul”, iar la floretă feminin U11, Erika Imre a obținut „bronzul”.

Până acum, Corona are șapte medalii la Campionatul Național de scrimă pentru copii: Luca Mărginean – aur sabie masculin U9, Tudor Grăjneanu – argint floretă masculin U11, Tudor Moise – argint sabie masculin U11, Ștefania Lopătaru – bronz spadă feminin U11, Erika Imre – bronz floretă feminin U11, echipa feminină de floretă U13 (Enya Male, Darra Cismaș, Denisa Pescăruș, Mălina Dragoș) – bronz, echipa masculină de sabie U13 (Tudor Moise, Matei Dediu, Albert Dinicu și Paul Ionescu) – bronz.

FOTO 1: frscrima.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare