Sport

BRAȘOV. ASC Corona are o nouă secție – baschet pentru sportivi paralimpici

 

Secția de baschet pentru sportivi paralimpici a fost înființată recent la ASC Corona Brașov, iar în viitorul apropiat se încearcă formarea unui campionat național sub egida Federației Române de Baschet.

„În Adunarea Generală a ASC Corona Brașov s-a decis înființarea secției de baschet pentru sportivii paralimpici. Este o onoare să îi avem în cadrul clubului. Era datoria noastră să le ofeim cadrul legal unde să își poată desfășura activitatea. Avem toată stima pentru acești oameni care vor să facă sport. Pe lângă baschet, în timp vom avea și competiții de scrimă în scaun cu rotile. Se dorește înfiinațrea unui Campionat Național de baschet în fotoliu rulant, mai sunt echipe în țară. Vor urma demersurile de afiliere la Federația Română de Baschet, vom legitima sportivii. Ne propunem ca în toamnă să avem un turneu la Brașov la care să invităm și echipe din Europa, pentru a promova acest sport. Poate și autoritățile, începând de la Guvern în jos, vor dori să se implice și pe această parte a sporturilor paralimpice, așa cum se întâmplă în țările din Occident. Pentru 2020 ne-am propus un obiectiv îndrăzneț, ne dorim să avem sportivi la Jocurile Paralimpice”, a declarat președintele ASC Corona Brașov, Liviu Dragomir.

„Am început în 2011 această mișcare de promovare a sportului paralimpic. Sunt bucuros că am primit sprijinul clubului Corona și am găsit susținere. Cu acest ajutor, suntem siguri că putem promova și mai mult această mișcare și o vom putea duce către profesionism. Momentan, există câteva echipe de baschet în țară. Încercăm să le adunăm pe toate și să înființăm o ligă sub egida Federației Române de Baschet. Nu mai există nici un club în România unde să fie și secție pentreu sporturi paralimpice. Cu această problemă, sprijinul financiar al unui club serios, se confruntă toate entitățile dedicate sporturilor paralimpice din țară. Fiecare a încercat să obțină fonduri, dar nu există legislație pentru partea de sport paralimpic. Sper ca inițiativa noastră să fie preluată și de alte cluburi din țară. Cred că ar fi normal ca orice echipă de sportivi valizi să aibă și una pentru paralimpici”, a punctat Mihai Viseroiu, președintele Clubului Sportiv Paralimpic Cumpără Responsabil Brașov.

În fine, Marcel Scutaru, component al echipei de baschet în fotoliu rulant de la Corona Brașov, a menționat: „De mic am făcut sport. Pe la 11 ani am fost selectat și am făcut nouă ani de spadă. A survenit o problemă de sănătate și pe la 30 de ani a trebuit să îmi amputez ambele picioare. În momentul de față, îmi este ușor, dar atunci mi-a fost foarte greu să trec peste. Îmi doream să fac sport în continuare. În 2014 l-am întlnit pe Mihai, care mi-a luat un scaun, m-a introdus în echipa de baschet și am început antrenamentele și competițiile. Pentru viitor, alături de Corona, sperăm să avem multe meciuri, să avem cu cine juca. Nu este ieftin să practici acest sport la nivel de performanță. Aceste cărucioare sunt picioarele noastre, fără ele nu ne putem deplasa. Scaunele de baschet costă destul de mult”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button