Sport

BRAȘOV. Ania Caill ACUZĂ FRSB că a privat-o de prezența la J.O. de la Beijing! „Sunt tristă și dezamăgită de tot sistemul din România”

 
Ceea ce se prefigurase prin toamnă, atunci când Ioan Achiriloaie, antrenorul și managerul Aniei Caill, a fost suspendat de către FRSB timp de un an pentru… declarații neconforme, s-a bătut în cuie acum. Schioara alpină legitimată la Corona Brașov a anunțat pe pagina sa de Facebook: „Nu sunt pe lista pentru Olimpiada de la Beijing, deși sunt de departe cea mai bună româncă (în această disciplină sportivă – n.r.)”.
 
Ania Caill, care rămâne cu două Olimpiade bifate – Sochi (2014) și Pyeongchang (2018) și care în acest sfârșit de săptămână va participa în concursurile de Cupă Mondială de la Cortina D’Ampezzo, a explicat demersurile făcute în dorința de a ajunge, totuși, în China, pe contul său de socializare: 
 
„Am depus o cerere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne (TAS), sperând să îmi găsesc dreptatea. Din păcate și cu mare surprindere, Federația Română de Schi Biatlon (FRSB) nu recunoaște competența instanței (?!? – n.r.), cererea mea fiind respinsă tocmai din motivul ăsta, pentru că statulul său nu permite.
 
Așa că FRSB nu m-a adăugat pe lista de preînscrieri pentru Olimpiadă și a decis să facă un trial pentru sportivii aflați pe această listă.
 
Țin să reamintesc că sportivii aflați pe listă nu au nici un criteriu de calificare internațional, au numai punctajul minim care le permite să ocupe acel loc de națiune, care există pentru țările mici.
 
Eu sunt singura realmente calificată, datorita performanțelor mele, care m-au dus în top 100 mondial (în proba de coborâre – n.r.).
 
Eu nu am fost trecută pe lista extinsă, așadar nu am avut voie să particip la acel trial.
 
Sportiva «calificată» după trial poate participa la Olimpiadă numai la două probe, slalom și urias (eu aș fi avut dreptul să particip la 4 probe). Nu are nici o experiență în Cupa Mondială și nici măcar în Cupa Europei. A participat la un Campionat Mondial, unde a ajuns la +26 de secunde în uriaș si +22 în slalom.
 
Mă zbat să concurez la probele de viteză în Cupa Mondială, pentru că acolo este vorba de performanță și acolo sunt obiectivele mele.
 
În trecut am făcut probele de technică, dar a trebuit să renunț la ele ca să pot să mă concentrez pe cele de viteză, ca orice sportiv de top care trebuie să se specializeze la un moment dat.
 
Cu toate astea, rămân cea mai bună schioară alpină din România, inclusiv la probele tehnice.
 
Deoarece anumite persoane au avut îndrăzneala să spună că punctajul internațional nu este relevant, am venit să mă confrunt direct cu fetele din lot la probele lor, renunțând la o etapă de Cupa Europei la coborâre.
 
Rezultatul este clar. Cel puțin la proba de uriaș sunt în fața ei (sportivei «calificate» la J.O. – n.r.) indiscutabil – rezultatul primei manșe de concurs, ca dovadă.
 
Sunt tristă, dar mai ales dezamagită de tot sistemul din România.
 
Noi, sportivii, ne zbatem zi de zi, de cand aveam 7 ani, să fim cât mai buni. Avem norocul că la schi alpin este un cronometru, care nu poate înșela. Rezultatul este clar, negru pe alb, și nu este în mâna unui juriu…
 
Ce ar trebui să gândeascâ Raluca Ciocănel (schioara alpină care va reprezenta România la Beijing, probabil – n.r.)? Care în urmă cu 4 ani s-a zbătut să se califice și să intre în top 500 mondial la proba de slalom? Ea nu a participat la Olimpiada de la Pyeongchang, pentru că aveam un singur loc pentru România și am mers eu, fiind în top 200 mondial.
 
Acum, sportiva aleasă de federație este pe locul 1.700 mondial și nu este calificată.
 
Această decizie am aflat-o fix în ziua dinaintea coborârii din Cupa Mondială de la Zauchensee – Ce a făcut Ania Caill (CORONA BRAȘOV) în coborârea de Cupă Mondială de la Zauchensee?!…. Nu vă explic ce stare am avut, tristețe, dezamăgire, nervi…
 
Cu toate acestea, am reușit, nu știu cum, să mă mobilizez, să trec peste asta și să mă «arunc» într-un start de Cupă Mondială – vezi și: Ania Caill (Corona Brașov), REZULTATUL de azi de la Super G, din Cupa Mondială….
 
Sunt mândră de mine, mândră de mentalul pe care-l am, de determinarea care mă ajută să mă concentrez 100% atunci când trebuie.
 
Să schiezi la 120 km la oră pe o pârtie atât de grea, tehnică și periculoasă este un adevărat «challenge». Dar atunci când ai mintea care îți poate pleca imediat la câte nedreptăți și idioțenii se întâmplă în România este o provocare în plus, aproape imposibil de «menajat».
 
Legat de Ministerul Sportului și de Comitetul Olimpic Român, le-am adus la cunoștință toate rezultatele mele, dar nu au făcut nimic…”.
 
Reamintim că, anul trecut, Ania Caill a fost înscrisă la Campionatele Mondiale de schi alpin din Italia doar după intervențiile primarului Brașovului, Allen Coliban, și ale lui Octavian Morariu, membru în CIO. În prezent…
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button