Sport

BRAȘOV. Andrei Vasile ar putea face pasul spre hocheiul nord-american

 

Unul dintre jucători de perspectivă crescuți de centrul de copii și juniori de la Corona Brașov, Andrei Vasile, a intrat în vederile unei formații din hocheiul nord-american. Puștiul brașovean a primit o ofertă de la Knights of Meaford, formație de juniori din Canada care activează în Greater Metro Junior A Hockey League.

Andrei Vasile a jucat la toate categoriile de vârstă pentru Corona Brașov, dar și pentru Naționala României. Pe lângă medaliile cucerite cu echipele „lupilor”, Vasile a urcat pe podium și cu reprezentativele „tricolore”. În sezonul recent încheiat, brașoveanul a urcat pe treapta a doua a podiumului la Campionatul Mondial U18, divizia II, grupa A, care a avut loc la Brașov. Totodată, cu reprezentativa U20 a câștigat Campionatul Mondial Divizia II, grupa B, promovând în eșalonul superior.

La doar 16 ani, Andrei Vasile a debutat și în echipa de seniori de la Corona Brașov, jucând atât în Liga Națională, cât și în Liga Mol.

„Inițial, doar mergeam să patinez, dar am văzut alți copii practicând hocheiul și am decis să încerc. Domnul Dumitru Iordan m-a văzut și mi-a spus să vin în echipa lui. Așa am început. Am prins repede și mi-a plăcut acest sport. Am ajuns la Corona, unde am jucat la toate categoriile de vârstă. Cel mai important pas pentru mine a fost debutul în echipa mare de la Corona, iar cea mai frumoasă amintire de până acum este hattrick-ul reușit în Liga Mol în meciul cu Sapa Fehervar. Acum, a venit această șansă de a ajunge în Canada. Aș vrea să fac acest pas acum. Ar însemna să trec la un alt nivel de hochei. Sunt tentat să merg în Canada, ar însemna mult pentru mine. Cred că aș putea face față. Este o șansă să te vadă cei de acolo și poți ajunge chiar în draft-ul NHL”, ne-a declarat Andrei Vasile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button