Sport

BRAȘOV. Alo, la Corona răspunde cineva?!…

 

Naționala noastră de handbal feminin se pregătește să plece la Mondialul din Japonia, cutremurată serios. Și, spre tristețea noastră, epicentrul seismului a fost înregistrat la Brașov, la Corona Brașov, al cărui întreg lot de jucătoare este suspectat că ar fi încălcat regulamentul WADA (antidoping) – vezi aici: BRAȘOV. CUTREMUR LA CORONA. Trei jucătoare în pericol de suspendare pentru că ar fi folosit o terapie interzisă.

Se prea poate ca, în lotul de 18 pentru Kumamoto, să nu mai facă parte nici o handbalistă de la Corona Brașov, asta pentru a se evita probleme majore „tricolore” ce ar putea să apară pe parcursul competiției nipone, deși sportivele antrenate de Ion Crăciun se bucură, încă, de prezumția de nevinovăție, Alexandru Dedu, președintele FRH, un hopa-Mitică după derularea ultimelor evenimente – vezi și chestia cu neconvocarea Sorinei Târcă, susținând răspicat: „Nu ne jucăm cu echipa națională”.

Dacă se dovedește că handbalistele Coronei au driblat regulamentul antidoping, este clar că riscă sancțiuni severe (se poate ajunge la excluderea din Liga Națională și Cupa EHF), iar noi, ca brașoveni microbiști, amăgiți cu ultimele performanțe obținute, se pare, pe cale artificială, trebuie să știm cine răspunde pentru derapajul grosolan consemnat, dacă, normal, va fi confirmat. Apropo, încă n-am uitat de auditul promis la fosta formație de fotbal seniori, cea desființată după retrogradarea din Liga 1…

Așteptăm, pe această temă delicat-periculoasă, cu accente dramatice, și un punct de vedere al conducerii clubului susținut în mare parte din bani publici, șefii de acolo, săgetați, având încrengături politice într-o tangență cu sportul sistemic mioritică. Mai ales că, e clar, conform regulamentelor în vigoare, handbalistele nu puteau să recurgă la tratamente (de orice fel) fără acordul grupării la care sunt legitimate.

Și de la Primărie ar trebui să iasă cineva să explice situația asta explozivă, mai ales că handbalul de la Corona e(ra) considerat regina sportului brașovean, astfel fiind serios finanțat în detrimentul altor unități sportive (școlare), de asemenea din oraș, ignorate pur și simplu de autoritățile locale.

P.S. Naționala de fotbal a României a fost făcută K.O. de Spania, la Madrid, în ultimul meci din grupa preliminară a Euro 2020, 0-5, iar selecționerul Cosmin Contra și-a dat demisia. Ce urmează?!… Gânduri optimiste – curaj găină că te tai – către barajul ultimului tren, în vorbe de lemn, încurajatoare, federale, cu niște jucători limitați, a căror valoare a fost umflată cu pompa, probabil și din rațiuni comericale. Doamne ferește ca virusul românesc care s-a manifestat spasmic pe „Wanda Metropolitano” să nu ajungă, cumva, și în „Țara Soarelui Răsare”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button