Sport

Boxul ar putea fi scos de pe lista Jocurilor Olimpice

 

O disciplină legendară din cadrul Jocurilor Olimpice este în pericol să nu mai fie inclusă în viitor la cea mai importantă competiție planetară, din cauza deselor scandaluri legate de dopaj. Comitetul Olimpic Internațional, CIO, și-a declarat totalul dezacord față de modul în care acționează AIBA, forul internațional al boxului, din cauza unui raport ce vizează finanțări, arbitraje sau programe antidoping.
CIO își rezervă dreptul de a revizui includerea boxului în programul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018, dar și din cadrul Olimpiadei de la Tokyo 2020. Suntem extrem de îngrijorați de felul în care AIBA este condusă“, a fost declarația lui Thomas Bach, președintele german de la CIO, citat de cotidianul The Independent. Declarația a fost făcută în Coreea de Sud, la Pyeongchang, acolo unde Bach este prezent pentru JO de iarnă 2018, care vor începe pe 9 februarie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare