Sport

Boxer transgender, câştigător al unui meci la profesionişti

 

Americanul Patricio Manuel a devenit, sâmbătă, la Idaho, primul boxer transgender care a disputat şi chiar a câştigat un meci la profesionişti, în SUA, relatează AFP, conform News.ro. Manuel, în vârstă de 33 de ani, l-a învins pe mexicanul Hugo Aguilar la puncte, după patru runde, la categoria super-pană. La finalul partidei, acesta a fost huiduit de mai multe persoane din tribune.
Nu aş schimba pentru nimic în lume tot ce a trebuit să fac pentru a ajunge aici. A meritat. Acum sunt boxer profesionist. Sunt fericit în acest moment.”, a declarat Manuel, potrivit Los Angeles Times. Manuel a încercat în urmă cu câţiva ani să obţină calificarea la turneul feminin de la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra. Însă o accidentare la umăr l-a făcut pe sportiv să rateze selecţiile americane. Ulterior, Manuel a început procesul de tranziţie, cu tratament hormonal şi intervenţie chirurgicală. În 2016, sportivul a obţinut licenţa de boxer profesionist.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button