Sport

BIANCA ANDREESCU, campioană la Indian Wells

  • bianca_6.jpg
 

Bianca Andreescu a câștigat într-un mod magistral turneul WTA de la Indian Wells, după o finală de poveste cu fosta lideră mondială Angelique Kerber, decisă în trei seturi, câștigând astfel primul trofeu important din cariera sa, la doar 18 ani. Bianca s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-4, la capătul a 2 ore și 20 minute. Tânăra cu origini românești este prima sportivă din istorie care ajunge în finala Indian Wells din postura de posesoare de wild-card. De asemenea, ea este, la 18 ani şi 274 de zile, cea mai tânără câştigătoare a unui turneu Premier Mandatory de la înfiinţarea categoriei în 2009 şi a IV-a cea mai tânără câştigătoare a turneului de la Indian Wells, după Serena Williams – 1999 – 17 ani şi 169 zile, Martina Hingis – 1998 – 17 ani şi 166 zile şi Monica Seles – 1992 – 18 ani şi 90 de zile.
Bianca a câştigat primul titlu al carierei direct la cea mai valoroasă categorie a circuitului WTA, Premier Mandatory, iar cele 1.000 de puncte dobândite o vor propulsa pe locul 24 în clasamentul WTA, începând de luni. Ea va fi recompensată cu un premiu financiar în valoare 1.354.010 USD.

Rezultatul obținut de Bianca Andreescu o menține pe Simona Halep pe locul 3 WTA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare