Sport

BEIJING 2022. Ce A FĂCUT predeleanca Maria Ioana Constantin la slalom uriaș?!… UPDATE. Campioană olimpică este…

  • constantin_6.jpg

UPDATE: Maria Ioana Constantin a încheiat şi manşa a doua a concursului de slalom uriaş, clasându-se pe poziţia a 45-a, timpul ei total, 2:18.50, fiind cu 22.81 secunde mai slab decât al învingătoarei.

Campioană olimpică a devenit suedeza Sara Hector, 1:55.69, „argintul” a ajuns la italianca Federica Bringnone (+0.28), în timp ce elveţianca Lara Gut-Behrami (+0.72) a luat „bronzul.

* Proba feminină individuală (15 km) de biatlon contând pentru J.O. de la Beijing a fost adjudecată de germanca Denise Hermann – 44.12.7. A doua s-a clasat Anains Chevalier-Bouchet (Franța), iar a treia, Marte Olsbu Roeiseland (Norvegia).

Reprezentând România, rusoaica Natalia Ushkina s-a situat pe locul 56, la 6.51.4 de câștigătoare, cu 2 minute de penalizare, din 86 de sportive ce au încheiat.

————————————————————————————————————————————————————————————

În prima manșă a probei olimpice feminine de slalom uriaș, schioara alpină Maria Ioana Constantin, de loc din Predeal și legitimată la CSA Steaua, a terminat pe locul 50, din 60 de sportive clasate.

Ea a avut un handicap de 10,69 secunde față de învingătoare, suedeza Sara Hector.

Florin Pelin, rectorul ANEFS și comentator Eurosport, a spus că evoluția sportivei a fost una curajoasă.

Maria Ioana Constantin a fost lansată spre performanță la CSS Predeal, acolo unde au fost legitimați și fondistul Paul Constantin Pepene, dar și antrenorul acestuia, Daniel Borca, de asemenea componenți ai lotului olimpic.

De remarcat că americanca Mikaela Shiffrin, una dintre favoritele la medalii, a ratat, punctând la finalul manșei: „După cum puteți vedea, orice se poate întâmpla și se întâmplă foarte, foarte repede. Nu o să plâng pentru asta, pentru că înseamnă doar irosire de energie. Nu se întâmplă prea des să cad”.

La ora 8.45 (în România) a început manșa secundă.

Altfel, tot astăzi, în cursa masculină de coborâre, victoria i-a revenit elvețianului Beat Feuz, podiumul fiind completat cu francezul Johan Clarey (41 de ani!) și austriacul Matthias Mayer.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button