Sport

BEIJING 2022. Brașoveanul Paul Pepene, înainte de plecarea la Jocurile Olimpice… Ce obiectiv are?!

 
Schiorul fondist Paul Pepene, legitimat la CS Dinamo, este portdrapel al delegației României la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022.
 
Fost campion mondial de tineret, brașoveanul a declarat pentru Agerpres că are drept obiectiv o clasare în top 20 la această ediție a J.O.: „Pentru mine, a patra participare la Jocurile Olimpice reprezintă o nouă provocare, pentru că fiecare concurs are specificul şi importanţa lui. Obiectivul meu este clasarea în primii 20, dar depinde foarte mult de tot, de schiuri, de ziua în care concurezi… În plus, mai sunt şi orele de adaptare, diferenţa de fus orar, sunt mai mulţi factori care contează. Dar, nimic nu este imposibil. Poţi să prinzi o zi în care să te simţi bine, să meargă şi schiurile perfect, şi poţi face un rezultat foarte bun. În 2010 am plecat fără şanse la Mondiale şi m-am întors acasă cu medalia de aur”.
 
Chestionat cu privire la posibilitatea ca România să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice de iarnă, Pepene a răspuns realist: „România poate spera la o medalie la Jocurile Olimpice de iarnă atunci când vom avea o bază de selecţie mai mare, când vom avea piste. În momentul de faţă, avem o singură pistă privată, la Cheile Grădiştei, şi la Predeal o pistă mică, unde nu poţi să spui că poţi să te pregăteşti ca să devii campion mondial sau campion olimpic”.
 
Referitor la candidatura României pentru organizarea Jocurilor Olimpice de tineret din 2028 (BRAȘOVUL și visul românesc al organizării Jocurilor Olimpice de iarnă! Discuție între premierul Ciucă și șefii COSR pentru candidatura la ediția 2028…), sportivul născut în localitatea Măgura, la poalele Pietrei Craiului, a punctat: „Pentru noi, să putem organiza Jocurile Olimpice de tineret ar însemna foarte mult, pentru că s-ar face baze, s-ar construi, ar fi minunat. Să sperăm că va fi aşa şi că nu vom mai fi obligaţi să ne antrenăm în afara ţării”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button