Sport

Axel Witsel, din BRAȘOV, la Tianjin

 

După ce și-a petrecut Anul Nou la poalele Tâmpei, alături de soția brașoveancă Raffaela, Axel Witsel a ajuns în China, la Tianjin, la echipa antrenată de Fabio Cannavaro internaționalul belgian având un salariu fabulos, de 18 milioane de euro pe sezon, timp de 4 stagiuni.

Orașul Tianjin este situat la circa 120 de kilometri sud-vest de capitala Beijing și numără 15 milioane de locuitori, ceea ce-l face să fie al treilea cel mai populat din China.

Clubul a fost creat în 2006, numindu-se Hohhot Binhai FC. După alte două schimbări de nume, a devenit Tianjin Quanjian FC. În 2010 evolua în liga a treia chineză, promovând în primul eșalon în octombrie 2016. În sezonul trecut, în liga a doua, a cheltuit 40 de milioane de euro pentru aducerea de jucători, preponderent brazilieni (Luis Fabiano, Jadson ș.a.). Acum, după sosirea lui Witsel, la Tianjin se negociază achiziționarea lui Diego Costa, atacantul lui Chelsea.

Stadionul grupării Tianjin Quanjian FC este impresionant și hiper-modern. Dispune de 54.696 de locuri și a găzduit meciuri de la Cupa Mondială feminină din 2007 și Olimpiada din 2008. Clubul dispune de enorme resurse financiare, grație proprietarului Shu Yuhui, patronul Quanjian Natural Medicine. Multinaționala farmaceutică are o cifră de afaceri de 1.3 miliarde de dolari și produce suplimente alimentare din ierburi chinezești, în special, și cosmetice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button