Sport

AUSTRALIAN OPEN. Simona Halep – Serena Williams, „artificii” la Melbourne. Americanca s-a impus, după un meci spectaculos

 

Simona Halep și Serena Williams au oferit un meci spectaculos în optimile Australian Open.

În final, americanca s-a impus, 6-1, 4-6, 6-4, după aproape două ore de tenis de calitate.

Disputa de pe „Rod Laver Arena” a început cu un break al româncei, însă mai apoi primul set nu a avut istoric. Au urmat șase game-uri la rând ale Serenei, dar și un joc care nu dădea mari speranțe pentru liderul WTA.

Tot Williams a făcut prima break-ul în setul secund, la 1-1, însă imediat Halep a revenit și a egalat la 2. S-a mers apoi cap la cap până la 5-4 pentru Simona, care a lovit din nou când americanca nu a mai avut ce face. Halep, cu o evoluție entuziasmantă în multe momente, a închis setul cu 6-4 și a trimis meciul în decisiv.

Setul al treilea a fost echilibrat, mici detalii făcând în final diferența. La 3-2, Halep a fost aproape de a se desprinde la 4-2, game-ul șase al manșei fiind în final cel care a contat enorm în stabilirea învingătoarei. Simona a ratat trei mingi de break, iar în game-ul următor și-a pierdut serviciul, după ce a condus cu 40-30. Williams a servit impecabil în ultimele două game-uri și a câștigat setul cu 6-4 și meciul cu 6-1, 4-6, 6-4.

„A fost un meci intens, cu puncte incredibile, pentru asta jucăm. Ca să rămân pe teren, trebuia să joc din ce în ce mai bine, știam că pot, am reușit să fac diferența. Lupt de fiecare dată până la final, nu cedez niciodată. Muncesc pentru fiecare punct, fac ceva ce-mi place. Asta e treaba mea, să vin să joc în fața voastră. Fanii mă motivează să joc din ce în ce mai bine. Chiar am avut nevoie să-mi ridic nivelul jocului. Se vede că Simona Halep este numărul 1 mondial”, a spus Serena imediat după meci.

În urma acestui eșec, Simona Halep poate pierde prima poziție a ierarhiei WTA. Naomi Osaka și Petra Kvitova o pot detrona, dacă vor accede în semifinale, iar Elina Svitolina și Karolina Pliskova pot prelua șefia clasamentului, dacă ajung în ultimul act. În sferturi, Petra Kvitova o va întâlni pe Ashleigh Barty, în timp ce Naomi Osaka și Elina Svitolina vor fi față în față. Karolina Pliskova se va duela cu Serena Williams. Astfel, Simona are nevoie ca Barty să o învingă pe Kvitova,  Svitolina să treacă de Osaka, iar Serena să o „bată” pe Pliskova și mai apoi să câștige și cu Svitolina.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare