Sport

ATRACŢIA SPORTIVĂ A ANULUI NOU. Tot ce trebuie să ştiţi despre Turneul celor 4 Trambuline!!!

 

Turneul celor 4 Trambuline la sărituri cu schiurile, programat la cumpăna dintre ani, a ajuns la a 65-a ediţie. Conform tradiţiei, două concursuri se desfăşoară în Germania, la Oberstdorf şi Garmisch Partenkirchen, celelalte având loc în Austria, la Innsbruck şi Bischofshofen.

Din 1952 încoace, un singur sportiv a reuşit să triumfe în această competiţie de marcă după ce s-a impus în toate cele 4 întreceri, este vorba de germanul Sven Hannawald, în 2002. Anul trecut, slovenul Peter Prevc a fost aproape de „Grand Slam”, bifând trei victorii şi un loc trei în primul concurs, la Oberstdorf. În 1999, însă, finlandezul Janne Ahonen a reuşit să câştige Turneul celor 4 Trambuline fără a termina pe primul loc în nici una dintre întreceri.

La Oberstdorf, trambulina Schattenberg măsoară 137 de metri, recordul acesteia datând din 2003, când norvegianul Sigurd Petersen a sărit 143.5 metri. Baza sportivă are o capacitate de 27.000 de locuri. Astăzi au loc calificările, iar mâine este programată prima probă a Turneului celor 4 Trambuline.

Trambulina Olympia din Garmisch Partenkirchen are dimensiunea de 140 de metri. În 2010, elveţianul Simon Ammann a stabilit recordul acesteia, cu o săritură de 143.5 metri. Capacitatea complexului este de 25.000 de locuri. Sâmbătă vor avea loc calificările, iar pe 1 ianuarie se va disputa al doilea concurs din cadrul Turneului celor 4 Trambuline.

Urmează Innsbruck. Trambulina Bergisel are HS 130 de metri, în tribune putând intra 22.500 de spectatori. Austriacul Michael Hayböck a bifat 138 de metri în 2015, deţinând recordul sărit pe această trambulină. În 4 ianuarie se va disputa întrecerea, cu o zi înainte având loc calificările.

Trofeul destinat învingătorului turneului va fi decernat la Bischofshofen, după concursul din 6 ianuarie. Trambulina Paul Aussserleitner, unde în 5 ianuarie se vor desfăşura calificările, are dimensiunea de 140 de metri. Recordul acesteia îi aparţine japonezului Daiki Ito, care în 2005 a zburat 143 de metri.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button