Sport

Asta-i România!

 

Exuberant, Răzvan Burleanu a făcut o baie de mulțime la Romexpo, cu prilejul tragerii la sorți a grupelor Euro 2020, intersectându-se cu tot felul de vedete din lumea fotbalului. Bineînțeles, la prețiosul eveniment au participat toți politrucii din aparatul de conducere al FRF, însă au lipsit nume care chiar au performat în „sportul rege”, în frunte cu Gică Hagi, Gică Popescu, Emeric Ienei, Ladislau Bölöni, Cristi Chivu ș.a. Ce ar fi făcut „dottore” când Luis Figo, de pildă, l-ar fi întrebat despre prietenii lui cei mai buni din România? Le-ar fi întors spatele, decizând să nu răspundă, pe modelul discriminatoriu aplicat celor de la Gazeta Sporturilor?!…

E clar, omul e vanitos, nu-și poate înfrâna frustrările. Gică Hagi e cumnatul lui Popescu și, în plus, i-a dat clasă cu academia sa, care alimentează continuu loturile naționale. Cu „Baciul” a concurat din greu pentru a prinde primul mandat câștigător și se știe unde a fost trimis, cinic, fostul căpitan al Barcelonei. Chivu i-a refuzat oferta de a fi parte în staff-ul federal, iar antrenorul lui Anvers cine știe cu ce l-o fi supărat. În ceea ce-l privește pe nea Imi, s-o fi considerat că acesta a intrat, deja, în malaxorul istoriei, propagandistul neștiind ce s-a întâmplat în mai 1986 la Sevilla.

Acolo, la Casa Fotbalului, e o castă care funcționează pe principiul „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”. Și cum la conducere sunt mulți habarniști, de-asta se dau rateuri (reprezentativa de tineret a fost excepția de la regulă) într-un miserupism înfiorător, dar mereu înfloritor.

La fel stau lucrurile cam peste tot într-o Românie ancorată într-o birocrație putredă de care se agață și interesele, și hoția, și prostia și unde sistemul (politic, al pilelor și relațiilor, al nepotismelor, diversele amantlâcuri) sufocă profesionalismul, mărșăluind pe un drum falimentar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare