Sport

Are șanse BRAȘOVUL să organizeze Jocurile Olimpice de Tineret în 2028?! Alte CANDIDATURI…

  • flacaraolimpcia.png
 

Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon (FRSB), a anunțat, prezent fiind la Brașov pentru etapele de Grand Prix la sărituri cu schiurile găzduite de Râșnov la finele săptămânii (BRAȘOV – RÂȘNOV. Dana Haralambie, după un RECORD important! Elita săritorilor cu schiurile, în competiții!), că România, prin Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), va candida să organizeze Jocurile Olimpice de iarnă pentru Tineret (JOT) – ediția 2028.

Conform planului, întrecerile olimpice de schi, snowboard, biatlon, patinaj și hochei ar urma să se desfășoare în județul Brașov, iar cele de bob și sanie – în Argeș.

România, cu Brașovul în prim-plan, s-a mai înscris în cursa pentru găzduirea JOT în 2020 și 2024, prima dată pierzând în fața Lausanne-ului, apoi fiind preferat orașul sud-coreean Gangwon.

Până în prezent, în afară de România – Brașov, pentru organizarea JOT 2028 s-au mai înscris pentru candidatură Ucraina (anunțul a fost făcut înaintea invaziei Rusiei), cu stațiunea Bukovel în centrul atenției, și Italia, cu regiunea Lombardia, a cărei capitală este Milano.

Aceasta din urmă are avantajul că mai multe locații unde se vor disputa probe din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026 sunt la cel mai înalt standard pentru evenimentul de peste doi ani. 

În ceea ce privește Brașovul, care are experiența găzduirii FOTE 2013, un atuu de luat în seamă este că Aeroportul Internațional de la Ghimbav va fi funcțional în curând.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button