Sport

„Ar fi de râsul râsului”! Dreptul AS „SR” BRAȘOV de a juca în barajul de promovare în Liga 3 e CONTESTAT vehement de rivalii de la Săcele…

 

„Împuternicește cu unanimitate de voturi Comitetul de Urgență al FRF să aprobe criteriile de modificare a formei juridice a cluburilor participante în Liga 4 susceptibile de a participa la barajul de Liga 3 cu recunoașterea principiului meritului sportiv”, a fost decizia Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal din 7 mai care îi dă undă verde formației AS „SR” spre accederea în cel de-al treilea eșalon.

Totuși, Aurică Bărbuță, directorul sportiv al Preciziei Săcele, echipa de pe poziția a doua a ierarhiei Ligii 4 brașovene, spune că încă regulamentul prevede că echipele fără CIS sau cu CIS modificat în timpul campionatului nu pot accede în baraj, astfel că AS „SR” Brașov nu va avea dreptul de a lupta pentru promovare.

„Regulamentul spune clar nu se pot face modificări, nu se poate schimba CIS-ul decât în perioada 1 iulie – 15 august. AS «SR» Brașov nu are personalitate juridică și CIS, deci nu are dreptul de a participa la baraj. Societatea Asociația Club Sportiv «SR» Municipal Brașov este nou înființată și ar trebui să înceapă de la… Liga 5. Ce s-a întâmplat în Comitetul Executiv de pe 7 mai?!… S-a trimis către Comisia Juridică a Federației Române de Fotbal această propunere de modificare a regulamentului. Comisia Juridică trebuie să găsească, dacă există, o modalitate legală de a schimba acest regulament. Este un regulament făcut chiar de ei, în conformitate cu Legea Sportului și cu directivele venite de la UEFA. Ar fi de râsul râsului să își încalce propriul regulament. Oricum, nu pentru AS «SR» se face toată tevatura asta, sau nu în special pentru aceasta, ci pentru Rapid București”, ne-a declarat Aurică Bărbuță.

Oficialul Preciziei a recunoscut superioritatea pe plan sportiv a celor de la AS „SR”, însă vrea să fie respectate legile: „Din punct de vedere sportiv, au fost mai buni, tot respectul. Îmi asum înfrângerea, însă din punct de vedere legal ei nu au voie să meargă la baraj. Așteptăm să vedem verdictul Comisiei Juridice a FRF și decizia finală a Comitetului Executiv. Dacă se va modifica regulamentul legal, atunci vom accepta. Dar dacă acest lucru se va face ilegal, normal că vom contesta. Trebuie să începem să respectăm legile”.

Despre faptul că doar campioana unui județ poate ajunge în barajul de promovare, Bărbuță a comentat: „Este stipulat în regulament doar faptul că ocupanta primului loc este calificată la baraj. Nu scrie că echipele de pe locul secund nu au voie să participe la acest baraj. Ceea ce nu este interzis, este permis. Și aici va depinde de conducerea Federației Române de Fotbal”.

Bărbuță a lansat și un atac la adresa formației AS „SR”: „În Liga 3 e altceva. Nu mai găsești echipe care să te aștepte cu flori și cu șampanie că ești tu AS «SR». E mai grea lupta pentru promovare acolo”.

FOTO: Facebook


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare