Sport

Apel la Primărie privind infrastructura sportivă din Brașov

Apel la Primărie privind infrastructura sportivă din Brașov

Petre Lucian este profesor de sport, a fost și director la CSS Brașovia, iar în prezent activează și ca antrenor la Olimpia Cetate Râșnov.

El a adus în discuție un subiect delicat pentru comunitate, subliniind: Infrastructura sportivă brașoveană este mult sub ce avem nevoie”.

„Spațiile unde pot practica un sport copiii nostri au devenit insuficiente. Se fac inclusiv petiții online prin care oameni ai sportului brașovean caută soluții pentru situațiile în care se află”, a relatat Petre Lucian, care a intrat și în politică, fiind vicepreședinte al PMP Brașov. 

Luptă pentru un loc la sală sau pe terenuri

Observ o dispută publică referitor la infrastructura sportivă din Brașov. Din păcate, cluburile private și cele bugetate din banul public sunt nevoite să se lupte pentru un loc într-o sală din Brașov. Același lucru este valabil și pentru terenurile în aer liber. Majoritatea infrastructurii este a statului român, sub diverse forme. Legile naționale și cele locale (HCL) prevăd mai multe lucruri referitor la cine și cum poate folosi infrastructura sportivă. Dacă este un anumit profil de club avantajat sau nu, este o altă discuție. Ceea ce vreau eu să spun, este că acest război permanent trebuie să tragă un semnal serios de alarmă Primăriei și Consiliului Local. Oameni buni, orice faceți cu infrastructura actuală, vor fi copii care rămân pe afară! Indiferent de clubul sportiv la care merg, sunt tot copiii noștri, ai brașovenilor. Trebuie urgent să se dezvolte infrastructura sportivă, iar acest lucru se poate face rapid prin parteneriat public-privat. Primăria vine cu terenul, un privat face construcția, iar Primăria se obligă să subvenționeze într-o anumită măsură chiria pe care o plătesc cluburile private în locația respectivă. Atenție! Acești bani din bugetul local, merg de fapt către educația copiilor noștri”.

Importanța sportului

Petre Lucian a subliniat că sportul este un element important din educația copiilor noștri. Prin practicarea unui sport, aceștia dezvoltă calități care îi ajută în viață.

„Mulți privesc sportul ca pe o carieră, un loc de muncă care să îți asigure un trai când devii adult. Nu este așa. Marea majoritate a tinerilor sportivi se retrag după absolvirea liceului. Dar până atunci, sportul îi învață să muncească în echipă, să fie disciplinați, să devină lideri, să aibă o viață sănătoasă și să își dezvolte inteligența emoțională. Și când vorbim despre inteligență emoțională, respectiv empatie, cred că societatea noastră are nevoie de o schimbare în bine”.

Apel la Primărie privind infrastructura sportivă din Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare