Sport

Ania Caill e TRISTĂ! EXPLICAȚII…

 

După coborârea de la Cortina D’Ampezzo, contând pentru Campionatele Mondiale de schi alpin – Ce A FĂCUT Ania Caill în proba mondială de coborâre?!…, Ania Caill, sportivă legitimată la Corona Brașov, a făcut o succintă prezentare a ceea ce i s-a întâmplat în ultima vreme – un amalgam de probleme, tensiuni, neșansă.

A mărturisit că este tristă pentru rezultatul obținut la C.M., „pentru că știu că puteam mult mai mult, dar rămâne un rezultat mult mai bun decât în orice an precedent”. În condițiile în care, așa cum a menționat, alți schiori români nu erau calificați pentru probele de viteză, „locul 30, la 4,77 secunde de învingătoare, nu este un rezultat rușinos pentru România”.

„Stiu că am concurat în condiții foarte dificile, dar o dată aflată la start uitasem de tot contextul și voiam să dau tot ce pot. Ei, câteodată creierul nu te lasă și dacă vrei… Am schiat tactic și technic corect, însă fară nici o priză de risc. Și pentru a putea risca, trebuie să ai încredere maximă, pe care eu nu am reușit să o am după 3 săptămâni fără schi și cu spatele complet blocat în ultimele 10 zile. A fost un miracol să pot fi la startul probei de coborâre. Într-adevăr, după etapa de Cupă Mondială de la Crans Montana, care s a terminat pe 24 ianuarie, a trebuit să fac 12 ore cu mașina și 2 ore și jumătate cu avionul, să ajung direct la întâlnirea prevăzută de urgență la Ministerul Sporturilor, în București. Au urmat zile întregi de discuții și tensiuni (pe tema înscrierii la Mondialele de la Cortina D’Ampezzo – n.a), după care am revenit pe 29 în Austria, să fac pregătire fizică. Apoi am mers în Italia, pe 3 februarie, să am câteva zile de antrenamente pe schiuri înainte de Mondiale. Însă destinul a ales altfel, fiindcă în prima zi de antrenament, la prima manșă, am simțit o durere cruntă la spate, nu mă mai puteam mișca. Au urmat zile de refacere, cu examene, tratamente, infiltrații și fizio. Vineri a fost prima zi în care puteam să mă aplec cât de cât și atunci am decis să mă prezint la antrenamentele oficiale de coborâre, să pot lua startul în cursă. Pe moment nu mi-a venit să cred cât ghinion aveam. Dar, de fapt, totul este legat și, din păcate, erau multe cauze logice. Nu avusesem nici o problemă cu spatele înainte, dar cu stresul, care a fost inamicul nr. 1, combinat cu lipsa de odihnă, s a ajuns în această situație. Acum, obiectivul este să mă refac 100%, să pot să îmi regăsesc încrederea pe schiuri, să pot arăta de ce sunt capabilă”, a postat Ania Caill pe contul său de Facebook.

Altfel, astăzi, s-a încheiat și proba masculină de coborâre contând pentru Campionatele Mondiale de schi alpin. Ca și la Super G, victoria i-a revenit austriacului Vincent Kriechmayr – 1.37.79. Pe locul secund s-a clasat germanul Andreas Sanders (+0.01), al treiea încheind elvețianul Beat Feuz (+0.18).

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare