Sport

Ania Caill (Corona Brașov), LOCUL 3 la Trofeo Comoli e Ferrari! Cine e kenyanca învingătoare?!…

 

Ania Caill, schioara alpină legitimată la Corona Brașov, a ocupat duminică locul 3 în proba de Super G contând pentru Trofeo Comoli e Ferrari, competiție desfășurată la Pila, în Italia.

Sportiva noastră a terminată la 31 de sutimi de secundă în spatele câștigătoarei, fapt pentru care a primit 60.56 de puncte FIS, un punctaj apreciabil.

Victoria i-a revenit, însă, unei… kenyence, Sabrina Wanjiku Simader, cronometrată în 1.06.93, care a participat, cu bune rezultate, și la Jocurile Olimpice pentru tineret din 2016, de la Lillehammer (top 25), și la Olimpiada desfășurată la PyeongChang, în 2018. Ea are starturi și în probele de viteză din Cupa Mondială. Pe locul secund s-a clasat suedeza Nadja Gunnarstedt (+0.16).

Sabrina Simander s-a născut în Kenya, dar s-a mutat în Austria de la vârsta de 3 ani. Mama sa este kenyancă, iar tatăl, austriac.

„Fiind kenyancă, lumea sportului mă privește ca pe o prezență exotică, gândindu-se că nu pot schia bine. Ei bine, am dovedit că pot intra cu succes la «profesioniști»”, a declarat Simader pentru Reuters, performera recunoscând că se descurcă mai bine în limba germană decât în engleză.

„Originile mele sunt kenyene, dar am o mentalitate austriacă. Sunt mândră că reprezint Kenya. Am participat la Olimpiada mare și mi-am îndeplinit visul copilăriei”, a mai spus Simader, potrivit sursei citate.

57 de schioare au luat startul în Super G-ul de ieri de la Pila.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare