Sport

Ania Caill (CORONA BRAȘOV), la startul unui nou sezon internațional! Schioara alpină și antrenorul ei s-au „mutat” în Austria…

 

Pentru a fi siguri că își pot face pregătirea specifică în această perioadă de pandemie, schioara alpină Ania Caill, legitimată la CSM Corona Brașov, și antrenorul ei, Ioan Valeriu Achirioaie, au luat decizia de a rămâne în Austria, chiar dacă asta înseamnă să stea câteva luni departe de casă.

„Am închiriat un apartament la Wagrain și chiar ne gândim să rămânem aici până în aprilie. Avem nevoie să avem o siguranță în ceea ce privește pregătirea, iar dacă venim acasă nu știm cum va fi cu călătoriile în această perioadă delicată la nivel mondial. Nu este ușor, pentru că multe stațiuni s-au închis, dar am convingerea că ne vom descurca și vom găsi cea mai bună variantă pentru ca Ania să fie în continuare pe pârtie”, a spus Achiriloaie.

Ania Caill și Ioan Achiriloaie au încheiat un stagiu de pregătire la Pitztal, în Austria, de care antrenorul este mulțumit: „Suntem foarte bine și foarte mulțumiți de pregătirea pe pârtie. Acum, pentru o săptămână, ne vom muta în sala de forță, iar apoi vom căuta din nou stațiuni deschise pentru a ne putea continua antrenamentele. Sperăm ca totul să decurgă normal, să ne putem pregăti, iar competițiile programate să se desfășoare”.

Ania Caill a relatat că acest an a fost, într-adevăr, atipic, dar că s-a adaptat repede și a găsit de fiecare dată soluțiile cele mai bune pentru ea.

„A fost un an diferit, dar asta ne-a motivat să căutăm mereu soluții și să ne facem planurile în așa fel încât activitatea să nu îmi fie afectată prea tare. În primăvară, pe durata carantinei, eu am ales să stau în Slovenia, acolo unde situaţia nu era atât de rea şi am avut şansa să încep pregătirea fizică cu preparatorul fizic al slovenului Zan Kranjec, locul 4 mondial. Acum, am ales din nou cea mai sigură variantă pentru noi, și anume să rămânem în Austria, chiar și pentru câteva luni, pentru că aici avem mai multe șanse să găsim pârtii pe care să ne putem antrena. În acest moment îmbinăm pregătirea pe pârtie, cu antrenamentele din sala de forță și sper din suflet ca toate competițiile programate în perioada următoare să se țină, pentru că îmi lipsesc concursurile și îmi este dor de acea atmosferă”, a spus schioara Coronei. 

Ania Caill și Ioan Achiriloaie speră ca la sfârșitul acestei luni, pe 24 noiembrie, să participe la primul concurs FIS al noului sezon, la Davos, în Elveția, iar apoi, pe 28 noiembrie, să se deplaseze la Val Gardena, în Italia. Prima etapă de Cupă Mondială la care vrea să participe Ania este programată la St. Moritz, în Elveția, pe 5 decembrie, una cu probe de viteză

Cei doi au spus că este foarte greu să își fixeze obiective în această perioadă incertă, însă își doresc foarte tare ca Ania să se apropie de top 30 în probele de viteză din Cupa Mondială şi să urce pe podium in Cupa Europei. 

În această vară, Ania Caill s-a pregătit și alături de campioana mondială Ilka Stuhec (Slovenia), în Elveția.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare