Sport

Ania Caill (CORONA BRAȘOV) a scăpat de stres! PREGĂTITĂ pentru Mondiale…

 
După o perioadă foarte stresantă pentru ea – „a fi sau a nu fi înscrisă la Camponatul Mondial” (povestea a fost ultramediatizată), Ania Caill, schioara alpină de la Corona Brașov, a declarat că acum este liniștită și se poate concentra doar la competiția organizată la Cortina d’Ampezzo, ce va începe în 8 februarie.
 
„Pentru mine, acesta este obiectivul principal al acestui sezon, mai ales că la Campionatul Mondial este una dintre pârtiile mele favorite și abia așteptam să ştiu că voi fi acolo. Asta e o mare bucurie, că voi fi la startul competiției, iar a doua mare bucurie este că am avut discuții cu mulți oameni importanți, care mi-au arătat susținerea lor (Octavian Morariu, membru în Comitetul Internațional Olimpic, Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, și Allen Coliban, primarul Brașovului – n.r.) și care au proiecte mari în sport. Pe mine mă bucură enorm să văd că sportul are speranță”.
 
Ania Caill a spus că nu se teme de presiunea care va fi pe umerii ei la acest Campionat Mondial: „A fost un stres mai mare la Cupa Mondială, pentru că au fost zile grele înainte să aflu ce se va întâmpla cu mine, zile în care mi se făcea rău la start din cauza presiunii. Aveam stresul să nu mă accindentez, să nu ies din cursă, să nu fac o prostie. Cred că la Campionatul Mondial voi fi mai relaxată, voi intra din nou în bula mea, cu focus total doar pe competiție și pe ce va urma, și atunci voi fi bine. Îmi e greu să vorbesc acum despre un obiectiv la Mondiale, pentru că nu știu câte participante o să fie, ce număr de start o să am, dar, ca în orice competiție, îmi doresc să fac tot ce pot eu mai bine. La schi e destul de greu să fii mulțumit de tot ce ai făcut într-o cursă, poate o zi, două, trei, poți spune că ești mulțumit într-o cursă, dar în rest mereu vei considera că puteai mai bine. La Campionatul Mondial, tot ce îmi doresc este să ajung jos și să pot spune că am făcut tot ce am putut eu mai bine, că am schiat perfect și că acesta este nivelul meu. Și atunci, dacă este bine, mă voi bucura, dacă nu este ce mi-am dorit, voi continua să muncesc și mai mult. Dar, oricum, la cât am muncit și la cât o să muncesc până la start și dacă voi schia la nivelul meu, atunci ar trebui să fie un rezultat bun”.
 
La Mondialele de la Cortina d’Ampezzo, Ania Caill va concura în probele de coborâre și Super G.
 
Sportiva Coronei va participa, spre finalul lunii februarie, şi la etapa de Cupă Mondială de la Val di Fassa: „După Mondial este stabilit ca în perioada 24-28 februarie să mergem Cupa Mondială la Val di Fassa. Acolo e o altă pârtie care mie îmi place foarte mult. Și acolo îmi doresc să obțin cât mai mult. Din păcate, din cauza faptului că actuala ediție de Campionat Mondial este programată în aceeași perioadă cu o etapă de Cupa Europei, nu am cum să merg la aceasta din urmă, astfel că, în aceste condiţii, clasamentul pe care l-am avut anul trecut nu va fi așa de relevant, pentru că nu am participat la toate etapele. Dar, pentru noi, Campionatul Mondial a fost principalul obiectiv și chiar Cupa Mondială, acolo unde suntem cu un pas în față comparativ cu anul trecut, și de aici și speranțele mele la un rezultat bun”.
 
Ania Caill a mai subliniat faptul că fizic se simte foarte bine, chiar dacă a trecut pe final de an prin Covid-19: „Fizic mă simt bine, am reușit să mă antrenez tot timpul, deși am avut Covid la începutul lunii noiembrie și asta m-a afectat puțin. Încă am o tuse care mă mai deranjează puțin, dar sper să fiu complet restabilită curând”.
 
Ioan Valeriu Achiriloaie, antrenorul Aniei Caill, a spus la rândul lui că presiunea din acest moment îi motivează și că el speră ca la Mondiale schioara să intre în top 25, dacă nu chiar în top 20.
 
„Acum este în regulă, suntem liniștiți, este însă adevărat că acum poate fi o presiune în plus, pentru că toată lumea va fi cu ochii pe noi și va aștepta aceste Mondiale pentru a vedea ce face Ania, dar asta ne place, este o presiune care ne motivează. De asta facem sport, pentru ca lumea să se uite la noi și să bucurăm oamenii. Ania a avut, într-adevăr, o perioadă stresantă, la Crans-Montana i se făcea fizic rău înainte de concurs, de la stres. Acum, însă, totul a trecut, mergem liniștiți la această competiție și suntem încrezători. Aniei îi place pârtia, este una dintre pârtiile ei preferate din lume, iar asta te ajută foarte tare ca sportiv, să știi că vei concura într-un loc care îți place, cu o atmosferă bună, câteodată toate acestea sunt mai importante și cântăresc mai mult decât un antrenament bun. Este greu să vorbesc despre obiectiv la Campionatul Mondial, dar pot spune că ne dorim un top 25 sau chiar 20, depinde foarte mult și de lista de start. Oricum, eu sunt convins că Ania poate face un rezultat bun pentru România”, a spus Achiriloaie, care a adăugat că acum nu mai are emoţii în ceea ce priveşte pregătirea Aniei, aşa cum se întâmpla în primul an în care i-a fost antrenor: „La început ne-a fost destul de greu, pentru că era primul meu an de antrenorat și nu eram atât de sigur pe mine. Nici Ania nu era atât de sigură pe ce știu eu ca antrenor, pentru că una e să fii sportiv și alta antrenor. Odată cu rezultatele bune și progresul pe care îl vedem amândoi la ea, am căpătat încredere că facem bine ce facem şi avem convingerea că suntem pe drumul cel bun”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button