Sport

Americanul Ryan Lochte, suspendat 14 luni pentru dopaj

 

Înotătorul Ryan Lochte, de şase ori campion olimpic, a acceptat o suspendare de 14 luni pentru dopaj pentru că a recurs la o perfuzie intravenoasă interzisă, a anunţat luni Agenţia americană antidoping (USADA), citată de Reuters.
Potrivit unui comunicat al USADA, Lochte a postat pe reţelele de socializare o imagine în care apare primind o perfuzie cu substanţe autorizate, iar o anchetă ulterioară a arătat că el a depăşit nivelul admis, informează Agerpres.
Suspendarea sportivului de 33 de ani a intrat în vigoare pe 24 mai, data perfuziei.
Lochte a fost în atenţia presei în 2016 când, împreună cu alţi înotători americani, a pretins că au fost victimele unei agresiuni din partea unor falşi poliţişti în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, dar apoi şi-au schimbat declaraţiile, iar autorităţile braziliene i-au pus sub acuzare pentru ”denunţ mincinos al unei infracţiuni”. În septembrie 2016, Lochte a fost suspendat 10 luni de Comitetul olimpic american (USOC) după acest incident. Lochte a cooperat pe deplin cu ancheta USADA.
Potrivit USADA, perfuziile intravenoase sau injecţiile care depăşesc 100mL într-un interval de 12 ore şi în cazul cărora nu există o scutire de uz terapeutic sunt interzise, cu excepţia situaţiilor când sunt efectuate în mod legitim în cadrul unui tratament spitalicesc.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare