Sport

ALTĂ IDEE. Jocurile Olimpice de iarnă, la BRAŞOV, în 2030?!…

 

Octavian Morariu, membru în Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi vicepreşedinte al COSR, are gânduri mari în ceea ce priveşte România şi ediţiile viitoare ale Jocurilor Olimpice.

Oficialul român crede că ţara noastră ar putea organiza Olimpiada de vară în 2036, iar o ediţie de iarnă, chiar mai devreme, în 2030, în zona Braşovului.

„Dacă facem Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) în 2024, după aceea nu îţi mai trebuie foarte mult pentru a le organiza pe cele de seniori. Sigur că e un efort important, dar nu supraomenesc. Dacă facem tot ce trebuie pentru JOT 2024, ne putem gândi la 2030 la J.O. de iarnă. Pentru Jocurile Olimpice de vară vorbim de alte bugete, de alte premise şi condiţii. Dar o candidatură poate fi o strategie pe termen mediu. Nu trebuie să ne gândim la o perspectivă de 40 de ani; dacă pornim de acum cu o idee, putem să ne gândim la organizarea Jocurilor Olimpice din 2036. Asta înseamnă peste 17 ani…”, a declarat Octavian Morariu într-un interviu acordat pentru Agerpres.

În ceea ce priveşte candidaturile pentru organizarea JOT de iarnă din 2024, sunt patru certe, România (Braşov), Bulgaria (Sofia), Rusia şi Spania. De asemenea, alte două ţări au în intenţie să se înscrie în această cursă: Argentina (Ushuaia) şi China (Harbin).

Se ştie, România vrea să găzduiască meciuri şi de la ediţia 2030 a Campionatului Mondial de fotbal, împreună cu alte ţări din spaţiul balcanic, gândindu-se şi la Euro 2028. Cum stăm, însă, la capitolul infrastructură, sportivă şi nu numai?!…

CITEŞTE ŞI: Noi şi Jocurile Olimpice


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare