Sport

Adversara Simonei Halep în primul tur la WTA Miami

Adversara Simonei Halep în primul tur la WTA Miami

Simona Halep își va face revenirea pe terenul de tenis la turneul „WTA 1000” de la Miami, după o pauză de un an și șapte luni. În primul tur, fosta lideră mondială se va duela cu Paula Badosa (73 WTA, foto 2). Beneficiară a unui wildcard, Simona se va întoarce pe teren după o absență de un an și jumătate, perioadă în care a fost suspendată în urma unui scandal de dopaj (a obținut reducerea suspendării la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la 4 ani la 9 luni).

Fostă ocupantă a locului 2 mondial, Paula Badosa a coborât între timp pe locul 73 al ierarhiei mondiale, din cauza numeroaselor accidentări care au făcut-o să nu se mai ridice la nivelul din anii precedenți.

Jucătoarea spaniolă are în palmares doar trei titluri câștigate, la Indian Wells (2021), Belgrad (2021) și Sydney (2022). După meciul pierdut în fața româncei la WTA Madrid în 2022, Badosa afirma că Halep este „o stea a tenisului”.

În turul al doilea, câștigătoarea dintre Halep și Badosa o va întâlni pe Aryna Sabalenka (2 WTA).

Partidele din turul întâi se vor disputa începând de marți, 19 martie, zi în care este așteptată să-și facă apariția pe teren și Simona Halep, fostă lideră a clasamentului mondial.

România are patru jucătoare acceptate direct pe tabloul principal de la WTA Miami: Sorana Cîrstea (22 WTA – favorită 19 – acceptată direct în turul al doilea), Ana Bogdan (65 WTA), Jaqueline Cristian (82 WTA) și Simona Halep (fără clasament).

Partida va avea loc marți, de la o oră care urmează a fi anunțată de organizatori, și va fi transmisă pe DigiSport 2.

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, va avea loc în perioada 19-31 martie. Se va juca pe suprafață hard, pe tabloul principal se vor afla 128 de jucătoare și vor fi acordate premii totale în valoare de $8,995,555. Campioana en-titre este Petra Kvitova (este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare