Sport

Adi Mutu a plecat cu ASA Tg. Mureș în stagiul din Antalya

* „Briliantul” vrea să „prindă” Euro 2016 cu echipa națională

  • kris.jpg
  • ion-panturu.jpg
 

După ce și-a încheiat contractul în India, la FC Pune City, Adrian Mutu a revenit în Liga 1, semnând până în vară cu ASA Tg. Mureș. În vârstă de 37 de ani, „Briliantul” a plecat ieri în cantonament, în Antalya, cu echipa ardeleană.

„Cred că ASA e o echipă solidă. E o alegere pe care am făcut-o, crezând în această echipă. Am preferat o echipă din România, decât să merg în Japonia sau Australia. Aş minţi dacă aş spune că participarea la Euro nu e un obiectiv foarte mare. O să vedem, în primul rând vreau să mă pregătesc bine, să joc şi apoi vom vedea”, a declarat Adi Mutu la plecarea în Turcia.

ASA, sub comanda antrenorului Petre Grigoraș, va susține în Antalya următoarele meciuri de pregătire, după următorul program: 22 ianuarie, FC Zira (Azerbaidjan); 24 ianuarie, Sepahan (Iran); 27 ianuarie, Pogon Szczecin (Polonia); 30 ianuarie, Slovan Liberec (Cehia); 2 februarie, Spartaki Tskhinvali (Georgia). (M.V.)

 

Ion Panțuru a plecat dintre noi

Sportul românesc este în doliu. La 82 de ani, s-a stins din viață fostul mare bober Ion Panțuru, cel ce a cucerit, alături de Nicolae Neagoe, singura medalie olimpică în sporturile de iarnă pentru țara noastră, bronz la Jocurile Olimpice programate la Grenoble în 1968. Născut la Comarnic pe 11 septembrie 1934, Panțuru are în palmares și două medalii la Campionatele Mondiale, argint și bronz la Lake Placid, în 1969 și 1973. De asemenea, el a fost dublu campion național. A primit distincția de maestru emerit al sportului, fiind decorat și cu medalia „Pentru Merit”, clasa a II-a. Este cetățean de onoare a trei localități prahovene, Comarnic, Sinaia și Bușteni. (M.V.)

 

„Il Luce”, blocat în Ucraina

Presa turcă pare a fi găsit răspunsul la întrebarea: „De ce nu a plecat Mircea Lucescu la Trabzonspor?”, de unde avusese o ofertă extrem de tentantă. Publicația Haberi Yakala a relatat că „Il Luce” are circa 20 de milioane de euro blocate în Ucraina, după ce guvernul de la Kiev a hotărât că fiecare persoană poate scoate din conturi maxim 500.000 de euro pe an: „Antrenorul român vrea să plece din Ucraina cu toți banii”. (M.V.)

 

Încă o reușită în contul „Motanului”

Bogdan Stancu a înscris un gol pentru Gençlerbirligi în meciul câștigat cu 3-2 în deplasarea de la Rizespor din etapa a 18-a a primei ligi turce. Este a treia reușită stagională a atacantului român în 15 meciuri susținute. Astfel, Gençlerbirligi a urcat pe locul 15 în clasament, cu 16 puncte acumulate. (M.V.)

 

Astra a obținut un succes de moral

În primul său meci disputat în stagiul din Cipru, Astra Giurgiu a învins echipa rusă Kuban Krasnodar, unde Gigel Bucur a fost titular, cu scorul de 2-1. Golurile formației române au fost date de Alibec și William. Antrenorul Marius Șumudică a început partida în formula: S. Lung – Queiros, Găman, Oros, J. Morais – Lovin, Teixeira – Ioniţă, Boldrin, William – D. Niculae. Au mai jucat: Gavrilaş – Stan, Geraldo, Dandea, Ricardo Alves, Răileanu, Moise, Roşu, Alibec.

* Budescu, la Umm Salal

Așa cum s-a anunțat, Constantin Budescu a ajuns aseară în Qatar, pentru a semna cu Umm Salal pe următoarele două sezoane și jumătate, ocupanta locului 5 în Stars League, unde va avea un salariu lunar de 50.000 de euro, plus o primă de instalare de 40.000 de euro. În schimbul jucătorului, Astra va primi, într-o singură tranșă, 1.1 milioane de euro. (M.V.)

 

Ajunge Simeone la Chelsea?

Guus Hiddink este antrenorul grupării Chelsea Londra până la finalul sezonului. Astfel, „albaștrii” caută încă de acum un înlocuitor pentru olandez. Daily Mirror a anunțat că favorit să preia banca tehnică a grupării de pe „Stamford Bridge” este Diego Simeone, actualmente la Atletico Madrid.

 

Pe mâna francezilor

Francezul Hubert Velud (56 de ani) a fost numit antrenor principal la echipa TP Mazembe, din RD Congo. El îi succede conaționalului Patrice Carteron, care a câștigat cu formația amintită Liga Campionilor Africii. (M.V.)

 

Blaturi în tenis în beneficiul mafiei pariurilor

* Novak Djokovic a fost contactat în 2007 pentru a pierde un meci

 

16 jucători de tenis din top 50 mondial sunt suspectați că au trucat partide, câteva dintre acestea producându-se la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, după cum a informat duminică presa engleză.

„În deceniul trecut, 16 jucători din top 50 au intrat în atenția comisiei de etică a tenisului, fiind bănuiți că au trucat meciuri”, a relatat BBC, care (împreună cu jurnaliștii de la BuzzFeed News) susține că a avut acces la arhivele secrete, studiind probele unei corupții la scară mare.

Conform BBC și Buzzfeed, printre documente figurează și detaliile unei anchete declanșate în 2007 de ATP. Astfel, s-a inserat că sindicate ale pariorilor din Rusia și Italia (Sicilia) au plasat sume mari de bani pe meciuri bănuite a fi trucate. Trei dintre acestea s-ar fi produs la Wimbledon.

Reprezentanții sindicatelor de pariori contactau tenismenii în camerele lor de hotel, promițându-le câte 50.000 de dolari pentru un… eșec, dar și alte recompense, potrivit surselor citate.

BBC și Buzzfeed News n-au publicat numele nici unui sportiv suspectat.

După dezvăluirile din presa britanică vizavi de meciurile trucate din tenis, sârbul Novak Djokovic, liderul ierarhiei ATP, a declarat ieri că și el a fost victima unei tentative de corupere în timpul turneului de la Sankt Petersburg, în 2007. (M.V.)

„Am fost contactat indirect, prin intermediari cu care lucram în acea perioadă. Evident că n-am acceptat propunerea. Persoana care mi-a propus «blatul» n-a ajuns până la mine. Nu cred că este vreun jucător de tenis prezent acum la Australian Open care să fi trucat meciuri. Acestea sunt speculații”, a spus „Nole” după partida câștigată în primul tur în fața sud-coreeanului Chung Hyeon. (M.V.)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare