Sport

ACTUALITATEA ÎN SCHI. Franz, la Max!!!

 

Max Franz (foto: L’Equipe) s-a lansat primul în coborârea de la Lake Louise, sâmbătă, și n-a mai fost depășit de nimeni până la final. Medaliat cu bronz în proba de coborâre a Mondialelor de schi alpin din 2017, austriacul a oprit cronometrul oficial la 1.46.18, obținând, astfel, al doilea său succes în Cupa Mondială, după coborârea de la Val Gardena, de anul trecut. Acum, în stațiunea canadiană, el a fost urmat pe podium de doi italieni, Christof Innerhofer (+0.28) și Dominik Paris (+0.54).

Elvețianul Beat Feuz, care a cucerit, în sezonul trecut, globul de cristal al specialității, s-a clasat pe locul 6. Alte nume mari au dezamăgit în coborârea de la Lake Louise, germanul Thomas Dressen (al 7-lea, + 0.78), austriacul Matthias Mayer (al 8-lea, +0.80), același timp avându-l Aksel Lund Svindal, care s-a operat la mână săptămâna trecută, ori un alt norvegian cu pedigree, Kjetil Jansrud (al 13-lea, + 1.41).

Astăzi este programată o probă masculină de Super G la Lake Louise, proxima coborâre având loc sâmbătă, la Beaver Creek, în SUA.

Slalomul uriaș de sâmbătă de la Killington (SUA), contând pentru Cupa Mondială feminină de schi alpin, a fost adjudecat de italianca Federica Brignone. În top 3 au mai intrat Ragnhild Mowinckel (Norvegia), care câștigase prima manșă, și austriaca Stephanie Brunner. Mikaela Schiffrin (SUA) a terminat a 4-a, în fața Tessei Worley (Franța), învingătoare, acum o lună, în primul uriaș al sezonului Cupei Mondiale, la Sölden.

La sărituri cu schiurile, japonezul Ryoyu Kobayashi a învins în primul concurs de la Ruka, din Cupa Mondială, o premieră în ceea ce-l privește. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (vânt puternic și neregulat), s-a disputat o singură manșă. Niponul în vârstă de 22 de ani, care a preluat conducerea în ierarhia generală a Cupei Mondiale, a sărit 138 de metri, luându-le fața polonezilor Kamil Stoch și Piotr Zyla, ceilalți clasați în top 3. Cea mai lungă săritură din concurs a reușit-o, însă, slovenul Domen Prevc, 146 de metri, dar el a încheiat al 4-lea.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button