Sport

Abuz grav al unui înalt oficial al Federației de Handbal la un meci al Coronei Brașov!

 

Corona Brașov este în postura de victimă a unui scandal în care un oficial al Federației Române de Handbal, fosta internațională Steluța Luca, actualmente vicepreședinte al Federației, a întrerupt un meci pentru… a da indicații arbitrilor cum să conducă jocul!

Videohttps://ro-ro.facebook.com/pakot.zoltan/posts/2828201863873726?hc_location=ufi (d-na Luca este cea in tricou alb și short de culoare inchisă care vine la masa oficială)    

S-a întâmplat la partida de junioare IV dintre Corona și CSM Ploiești, disputată la turneul final de la Rm. Vâlcea. Iată relatarea unui spectator la acest meci: „Am asistat la o rușine penibilă… amintindu-mi de vremuri triste comuniste.  În minutul 37 a jocului de handbal junioare IV, la 17-17, disputat la Rm. Valcea, Corona Brașov-CSM Ploiești, un înalt oficial FRH, fosta doamna Steluța Luca, a oprit jocul. A chemat arbitrii jocului la masa oficială și le-a spus să nu mai «țină» cu Brașovul. Bineînțeles, aceștia s-au conformat… au urmat două decizii de eliminare a antrenoarei și a unei jucătoare. Echipa din Brașov a jucat în 4 jucătoare de câmp, CSM Ploiești câștigând jocul. Arbitrii au respectat directiva conducătorului de la FRH. Trăim vremuri fără valoare morală… vremuri în care bunul simț este înlocuit de tupeu de «conducător iubit». Când la mijloc sunt copii, ar trebui măcar să te faci că îți pasă… dacă de handbal te hotărăști brusc să te lepezi”.

Culmea, într-un mesaj postat pe internet, Steluța Luca a recunoscut că a oprit meciul, dând, însă, vina pe alții: „Am oprit jocul pentru a atrage atenția arbitrilor de schimbările greșite și nesancționate, de fault în atac nefluierat, de unii părinți care șicanează sportivelor stând în spatele porților, de antrenori care au făcut handbal de performanță și au un comportament necivilizat față de oficiali…”.

Oprirea jocului și aceste atenționări nu sunt, însă, în sarcina d-nei Steluța Luca, indiferent de funcția pe care o are la Federație, ci a observatorului partidei și a arbitrilor. Ceea se s-a întâmplat la meciul Corona-CSM Ploiești este un caz extrem de grav de încălcare a regulamentului de către un înalt oficial al Federației Române de Handbal. Iar o dovadă suplimentară, dacă mai era nevoie, este că Steluța Luca a șters ulterior mesajul citat, probabil realizând ce a făcut sau fiind consiliată de oameni care și-au dat seama de situația în care s-a pus vicepreședintele FRH și care, în mod normal, ar trebui să ducă la demiterea dânsei din funcția federală pe care o ocupă. Este realmente trist că o fostă mare handbalistă se coboară la acest nivel, și încă în dauna unor copii…

Iată câteva reacții la această situație, postate de vizitatorii paginii facebook.com/handbal.feminin:

* „Să vedeți în ce condiții insalubre s-a jucat. Și cred că au fost cel puțin 45 de grade. D-na Steluța a oprit meciul pentru a atenționa arbitrii și a le da indicații cum să arbitreze, în loc să oprească meciul la fiecare 10 minute pentru hidratare. Au fost fetițe cărora li s-a făcut rău imediat după terminarea meciului”.

* „Păcat este pentru copii… noi, ca părinți, nu putem face mai mult decât să le încurajăm mai departe”

* Dacă într-adevăr, treaba sta așa, atunci singura opțiune este demisia de onoare a d-nei Luca. Problema e cu onoarea, însă mai cade un mit, acela cu foștii mari jucători unși șefi federali înspre binele handbalului”.

* „Am aflat că d-na Luca nu avea nici o calitate oficială la acel meci, inițial crezând că era la masa oficialilor, dar nu a fost așa. Ea a oprit meciul pentru că are un tupeu halucinant, care pare perpetuu, pe care a continuat să și-l manifeste și într-o postare de răspuns. A văzut cineva vreun meci în care adjunctul FIFA sau UEFA sa opreasca un meci de fotbal și să certe arbitrii???”

* „Dacă ăsta e mesajul steluței luca… este maxim! Deci, așa ceva?! Dacă într-adevăr e răspunsul ei… demisia și fugi. Deci, un oficial frh oprește un meci pentru că arbitrii nu au văzut niște schimbări și pași?! Aoleo!” 

* „Tot mai multe foste jucătoare se fac de rușine și transmit tinerilor, în mod special, legile nescrise și murdare dictate de frh. Ajunge!!!!”

* „Ideea că un oficial frh oprește un meci oficial (care are un observator…G. Tomescu și un delegat de competiții, nea Beji) este suprarealistă! Pentru ce? Pentru pași??? Schimbări greșite??? Păi, i-ai capul lui G.Tomescu, tanti, pentru schimbări. De aceea există comisii. Va autosesizați (că știți ffff bine să o faceți când vă aranjează) și lăsați comisiile voastre alea independente să decidă. (…) Fără nici o jenă… e demisie direct, dacă a făcut ceea ce e scris în acel mesaj”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare