Sport

A venit CUPA la Braşov

 

Într-un moment în care sportul braşovean este la pământ, hocheiştii de la Corona Braşov au reuşit o performanţă notabilă şi au adus un trofeu pentru oraşul nostru.

Cu fotbalul de ceva vreme prin mlaştinile eşalonului al treilea, cu handbalul, care se apropia de punctul culminant al proiectului şi cel mai probabil de Liga Campionilor, răpus de o prostie incredibilă, Braşovul iată că trăieşte prin hochei, un sport tânăr în oraşul nostru, care însă adună trofee.

Ceea ce s-a întâmplat în acest an la Corona arată cum trebuie construită o echipă.

„Lupii” au încheiat astfel excelent un 2020 marcat de pandemia de coronavirus. După ce în startul anului, înainte ca totul să fie oprit în sport, au fost eliminaţi din Erste Liga de ACSH Gheorgheni, braşovenii au strâns rândurile, iar în vară au reuşit o campanie de transferuri extraordinară, formând sub Tâmpa probabil cea mai tare echipă de când există acest sport la Corona. Radim Valchar, cel mai valoros jucător care a primit cetăţenia română, Tomas Klempa, o veche cunoştinţă a fanilor, omul care făcea tandem cu Ian McDonald pentru titlul din sezonul 2016-2017, Olivier Dame-Malka, fundaş fabulos, component al Naţionalei Franţei, echipă de Grupa Mondială, Carlo Finucci, cu multe meciuri în puternicul campionat din Marea Britanie, sau Ben Wilson, aflat la prima experienţă în Europa, plus Cody Carlson, care deja confirmase la Corona, au venit lângă autohtonii de mare valoare, cei mai buni din România, care au demonstrat ce pot, inclusiv la Naţională, pe care au dus-o în eşalonul secund al lumii, iar echipa arată fabulos. Totul, sub bagheta antrenorului Dave MacQueen, un profesionist care lucrat 7 ani în EBEL, un campionat de top în Europa, un canadian ce a reuşit să facă din această formaţie una cu adevărat puternică din toate punctele de vedere. Nu trebuie uitaţi „secundul” Levente Zsok, Rajmond Fülöp, antrenorul portarilor, team managerul Arpad Mihaly sau Emilian Cernica, conducătorul acestei secţii la Corona.

Jocul Coronei este o încântare pentru iubitorii acestui sport. „Lupii” şi-au subordonat adversarii în Erste Liga până acum, iar la Galaţi au fost net superiori în duelurile cu Gheorgheni sau Miercurea Ciuc.

Rămâne ca grupul să rămână pe aceeaşi linie şi să îndeplinească un vis până acum interzis pentru fanii braşoveni, titlul în Erste Liga, pe care cu siguranţă Corona îl poate obţine.

FOTO: Daniel Maximilian Milata, Maxim’s Sports

CITEŞTE ŞI:

BRAŞOVUL, la PUTERE în hocheiul românesc. Corona a luat Cupa României, după un SUCCES ENTUZIASMANT cu Miercurea Ciuc


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare