Sport

A ÎNVINS ȘI BOALA, ȘI DUREREA. Povestea brașoveanului care a devenit campion național la alergare montană…

 

Este vorba despre Cristian Moșoiu, cel ce a câștigat întrecerea de alergare montană a seniorilor (40 de kilometri), din cadrul Campionatelor Naționale.

După această victorie, sportivul născut la Moieciu a relatat: „La Steaua suntem o familie și ne ajutăm între noi”.

4run.ro a relatat că Moșoiu (31 de ani) se luptă cu o spondilită anchilozantă de peste 10 ani.

E o boală dureroasă, care te face uneori să nu mai poți merge, te înțepenește de-a dreptul, dar care nu l-a oprit pe Cristian Moșoiu să continue sportul, să se antreneze, să progreseze și să devină unul dintre cei mai buni alergători montani din România.

„Alergarea montană a început cu ediția a doua de Ecomaraton, pe care am și câștigat-o împreună cu Viorel Pălici. N-am fost la prima, pentru că atunci aveam probleme de sănătate, de-abia mergeam. Am spondilită anchilozantă. Am stat mult prin spitale, am făcut fel de fel de tratamente până s-a găsit cauza exactă a problemelor, asta acum 10 ani. Acum fac un tratament, o injecție pe săptămână, e 1.000 de lei una, și sunt bine. De doi ani fac astea! Până să se descopere exact ce am, am tot băgat injecții, antibiotice, pastile, am stat mult prin spitale, până la urmă, după analize mai amănunțite, am aflat exact ce e. Erau perioade când mă dureau toate ălea, nu puteam să dorm, nu puteam să merg. Chiar și cu problemele de sănătate, niciodată nu m-am gândit să mă las de sport, să mă las de mișcare, și nici nu am de gând. Chiar și când îmi era rău, doream și încercam să fac ceva, să mă mișc”, a relatat Cristian Moșoiu pentru sursa citată.

Mădălin Hâncu, șeful centrului Predeal de la CSA Steaua, a declarat în ceea ce-l privește pe Cristian Moșoiu: „Este un om în adevăratul sens al cuvântului! Mulți îl cunosc ca biatlonist, alții triatlonist de iarnă (alergare, bicicletă și schi fond), acum a devenit campionul României la alergare montană. Alergarea montană este practicată de un număr din ce mai mare de români, indiferent de vârstă și sex, pe crestele munților, în aer curat, indiferent de condițiile meteo. Astfel, Cristi, un sportiv polivalent, un suflet mare, încercat de greutăți, devine un model de urmat pentru mulți dintre noi. El înțelege că succesul se rezumă la curaj și la viziune. Știe exact ceea ce vrea și are curajul să acționeze în consecință. Regula nr. 1 pentru a reuși este să nu renunți niciodată. Atâta vreme cât nu renunți, ai în continuare o șansă. Trebuie să crezi în tine, să te implici cât poți de mult, având în minte numai și numai succesul propus”.

Foto: Facebook CSA Steaua

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare