Sport

A FI SAU A NU FI LA J.O. Soarta Rusiei, în mâinile CIO!!!

 

Acuzată de dopaj instituționalizat în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Sochi 2014, Rusia ar putea fi exclusă de la J.O. programate în februarie 2018 la PyeongChang, în Coreea de Sud. O altă posibilitate ar fi ca sportivii ruși să participe, dar sub un drapel neutru.

Chestionat pe marginea acestui subiect, Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declarat: „Ambele variante (cele menționate anterior – n.r.) ar constitui o umilință pentru țară și fac rău mișcării olimpice”.

Marți seară, înt-o conferință de presă, Thomas Bach, președintele CIO, va anunța decizia luată în cazul Rusiei.

25 de performeri ruși au fost descalificați la Jocurile Olimpice de la Sochi, printre care dublul medaliat cu aur la bob Aleksandr Zubkov ori schiorul fondist Alexander Legkov, câștigătorul „probei regină” de 50 de kilometri.

În total, din cauza dopajului, Rusia a fost deposedată de 11 din cele 33 de medalii obținute la J.O. din 2014, din care 4 titluri. Astfel, a pierdut și primul loc în clasamentul pe națiuni.

Un alt subiect care preocupă intens CIO este faptul că Jocurile Olimpice de la PyeongChang se vor desfășura pe fondul tensiunilor geopolitice din regiune. Stațiunea sud-coreeană amintită se află la numai 80 de kilometri dustanță de granița cu Coreea de Nord.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare