Sport

5 curiozități despre istoria jocurilor de noroc

 

Jocurile de noroc au reprezentat dintotdeauna un punct de atracție important, fiind asociate  cu un instrument de socializare major (mai ales în vremuri în care internetul era un concept imposibil de vizualizat), dar și cu o șansă reală de a câștiga bani.

Ruleta, primele aparate, cărțile sau zarurile, toate aceste jocuri de noroc și-au lăsat de-a lungul timpului în societate propria amprentă, pe care nimeni nu o poate contesta. 

Iată câteva curiozități despre istoria acestora: 

Curiozități despre istoria jocurilor de noroc

Pentru că povestea acestor jocuri se întinde pe câteva mii de ani, toate marile perioade ale umanității nu au fost străine de această distracție, cu implicații importante în viața societății.

Jocurile de noroc și Marele Zid Chinezesc 

Istoria a lăsat suficiente documente ce atestă ridicarea acestei construcții impresionante, în timpul împăratului Kendo. Mai puțin cunoscute publicului larg sunt metodele de finanțare pentru ridicarea Zidului, cu fonduri colective, obținute nu prin taxe, ci prin organizarea de jocuri tip loterie, la care toți membrii societății puteau participa.

Egiptul antic și cele mai vechi zaruri 

Jocurile de zaruri rămân o atracție pentru cei care pun piciorul în marile cazinouri din Vegas. Însă istoria acestora este una cel puțin interesantă. Cele mai vechi zaruri din lume au fost descoperite pe teritoriile Egiptului Antic, arheologii stabilind că au fost realizate în jurul anului 1500 i.Hr, acestea fiind realizate din fildeș.  

Primele cărți de joc din lume

În cazul cărților de joc, primele pachete conțineau ilustrații cu Papa, Împăratul sau Cerșetorul, muze, reprezentări grafice ale virtuților biblice și ale planetelor. Inițial, cărțile de joc erau gravate în lemn, iar mai târziu, au fost confecționate din piele de oaie. 

Profitând de favorizarea acestui tip de distracție char de către prințul Carol al III-lea, frații Le Blanc și-au mutat afacerile în această țară. În scurt timp, Monte Carlo devenea sinonim cu jocurile de noroc, păstrându-și această faimă până în zilele noastre. 

Primele sloturi și începutul unei noi ere 

Cei care joacă astăzi la aparate trebuie să știe că sloturi aveau chiar de la început o dinamică identică celor de acum. Primele aparate, dezvoltate de Sittman & Pit în anul 1891, aveau 5 role și reprezentau varianta mecanizată a celebrului joc de poker în 5 cărți. 

Celebra manetă a devenit peste noapte un simbol al aparatelor, iar faima acestui tip de distracție i-a luat prin surprindere pe dezvoltatorii lor, prin primsa numărului uriaș de cereri, venite din toate zonele Americii. 

Jocurile de noroc atrag și astăzi prin atmosfera unică, generata de mix-ul „socializare:joc”, atât în offline, cât și în online.

Sursa foto: https://imgur.com/iflUvgT via Shutterstock

 

    

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare