Sport

368 de gimnaste, AGRESATE SEXUAL!!! Antrenori români de top ACUZAȚI de…

 

368 de sportive legitimate la Federația de Gimnastică din SUA au fost victime ale agresiunilor sexuale de către antrenori și conducători de cluburi în decursul ultimilor 20 de ani, aceasta este concluzia jurnaliștilor de la cotidianul Indianapolis Star prezentată în numărul de joi.

Jurnalul citat a efectuat timp de 9 luni o complexă anchetă pe această temă, a abuzurilor de tot felul, în special sexuale, la care sunt supuse gimnastele americane.

Indianapolis Star a acuzat Federația de Gimnastică din SUA că, în multe cazuri, a transferat antrenori acuzați de violențe sexuale de la un club la altul.

În replică, USA Gymnastics a precizat, într-un comunicat, că „nimic nu este mai important decât protecția sportivilor și antrenorilor”, subliniind că „e revoltător că o persoană poate exploata un tânăr performer sau un copil de o asemenea manieră”.

„Am pus în practică programe de formare și continuăm să sancționăm persoanele vinovate de asemenea tratamente, în colaborare cu autoritățile competente”, a concluzionat USA Gymnastics.

Scandalul a luat amploare acum câteva săptămâni, când a fost deschisă o procedură judiciară contra unui fost medic al Federației de Gimnastică din SUA, acuzat de agresiuni sexuale asupra a două componente din cadrul lotului național.

De asemenea, soții Marta și Bela Karoly au fost dați în judecată de una dintre victime, care a susținut că antrenorii români de gimnastică știau de comportamentul deviant al medicului și au neglijat situația. Mai mult, cei doi tehnicieni – despre care s-a recunoscut că au contribuit la dezvoltarea gimnasticii americane, care a ajuns o forță în lume – au fost acuzați că au creat un mediu toxic în timpul cantonamentelor, lovind, intimidând și stopând hrana sportivelor predispuse la îngrășare, așa cum a informat CNN.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare