Sport

2019, un an foarte important pentru selecționerul Cosmin Contra

 

Într-un interviu acordat pentru FRFTV, selecționerul echipei naționale, Cosmin Contra a vorbit despre noul an, unul în care „tricolorii” vor încerca să obțină calificarea la Campionatul European.

„Începem anul cu încredere și ne dorim să realizăm obiectivul pe care îl avem, calificarea la Campionatul European din 2020. Acumulăm informații atât despre adversar, cât și despre jucătorii noștri pentru ca la primul meci să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Vestea bună este că Vlad Chiricheș a reînceput antrenamentele la Napoli. Este așteptat ca spre finalul lunii să înceape și meciurile. Pentru mine și pentru echipa națională, el este un jucător important. Este un an important pentru fotbalul românesc. Ne dorim ca fotbaliștii noștri să fie feriți de accidentări și să joace la echipele lor de club. 2019 este un an foarte important în cariera mea. Îmi doresc să calific echipa, voi munci și voi face tot ce depinde de mine. Sper să am și puțin noroc, pentru că este nevoie”, a punctat Contra.

Despre grupa de calificare, din care mai fac parte Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta, tehnicianul a comentat: „Spania este favorită, dar cei de acolo respectă România, mai ales că în istoria întâlnirilor directe nu le-a fost ușor cu noi. Din ce am discutat, nu și-ar fi dorit România din urna a patra. Pe teren vom fi 11 contra 11 și avem șansa noastră. Respectăm toți adversarii, dar vom face totul pentru a ne califica”.

În perioada următoare, Contra și oamenii din staff-ul său vor urmări fotbaliștii din campionatul intern: „Sâmbătă voi pleca în Turcia împreună cu antrenorii secunzi Gane și Mihalcea. Vom urmări antrenamentele și jocurile amicale ale echipelor românești care se pregătesc acolo. În Spania îl avem pe Javi Reyes (preparatorul fizic – n.r.), care se va ocupa de FCSB. Apoi, din februarie vom încerca să mergem să îi urmărim pe fotbaliștii care evoluează în străinătate. Este posibil să apară nume noi. Avem în vedere 2-3 jucători care nu au mai fost în circuitul echipei naționale. Cel mai important este că fotbalișltii noștri să joace la formațiile lor”.

Selecționerul a vorbit și despre lupta la titlu în Liga 1: „Sunt 3-4 candidate la câștigarea campionatului, CFR Cluj, FCSB, Craiova și Viitorul. Sepsi și Gaz Metan sunt surprizele plăcute. Mi-aș dori să văd Dinamo în play-off, dar va fi foarte greu. Lupta la titlu ar fi fost mult mai interesantă cu ei acolo”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare