Sport

0-0 și… de la Corona, la FCSB

 

Tomas Ryde, antrenorul echipei de handbal feminin a României, a încercat să explice, într-o conferință de presă (foto: Facebook FRH), motivele pentru care nu le-a selecționat pe Sorina Târcă și Laura Moisă (Chiper) în lotul de 18 pentru Campionatului Mondial din Japonia, acolo unde conducerea FRH i-a impus locurile 1-6, chiar și… 7-8, dacă „tricolorele” se vor califica, apoi, la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Așadar, despre Chiper am aflat că nu i-a ascultat indicațiile (suedezul a fost nu demult și la CSM București), astfel că a pus-o la colț prin această neconvocare. În ceea ce-o privește pe Sorina Târcă, în afara faptului că o consideră încă „necoaptă” pentru nivelul competiției menționate, a spus că, deși este golghetera Ligii Naționale, nu prea face faza de apărare. Iar Naționala se va baza pe defensivă la Kumamoto, de-asta le-a luat pe Zamfirescu, Pristăvița ori Sarafinceanu. Cum ar veni, va juca la 0-0 (și cu Senegal, și cu Kazahstan), cum mucalit a punctat un fan pe rețelele de socializare, un altul subliniind, ironic, că Ryde a fost la cursuri la Coverciano, studiind cu atenție catenaccio-ul. Și ce ne facem dacă, Doamne ferește, nu-i va ține genunchiul Cristinei Neagu, întrucât nu există nici o dublură pe post?!…

Altfel, onor conducerea administrativă a clubului Corona n-a luat nici o poziție în ceea ce privește faptul că Sorina Târcă a fost scoasă din schema primei reprezentative pentru această acțiune (poate să nu-l supere cumva pe președintele FRH, Alexandru Dedu, poate era în campanie electorală), doar antrenorul Ion Crăciun luându-i apărarea jucătoarei sale, lovită crunt în plan psihic. A și reușit să-i refacă moralul, meritând cu prisosință felicitări.

Iată, însă, prin comparație, cum a reacționat, la Digi Sport, Gigi Becali, șeful FCSB, după ce selecționerul Cosmin Contra a anunțat lotul României pentru meciurile de fotbal cu Suedia și Spania, decisive în privința calificării „tricolorilor” la Euro 2020: „Merita să fie Florin Tănase, normal că merita să fie, trebuia să îl convoace la echipa națională. Merita să fie și Panțâru. Cum să nu-l iei pe Panțâru. E cel mai bun fundaș stânga din Europa și tu nu îl convoci. Asta înseamnă că nu știi fotbal. Nu e răutate, e necunoștință. Înseamnă că nici cei din federație nu știu fotbal”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare