Sănătate

VIRUSUL Zika: Peste 25.500 de infecţii, anunţate recent!

 

Peste 3.175 de femei însărcinate din Columbia sunt infectate cu virusul Zika. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire este până acum de 25.645, dar ar putea atinge 600.000, a spus preşedintele Juan Manuel Santos, conform Mediafax. Vineri s-a anunţat că trei pacienţi care aveau virusul Zika au decedat în Columbia. De asemenea, o femeie însărcinată din Spania, revenită recent din Columbia, a fost depistată pozitiv cu virusul Zika.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că virusul Zika reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global.  Specialiştii spun că virusul Zika, transmis în principal de ţânţari, se propagă în mod exploziv. Autorităţile braziliene au confirmat cazul de transmitere a virusului Zika prin transfuzia de sânge de la un donator infectat. Până acum, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări din America de Sud.

Citiţi şi:

CARNAVALUL DE LA RIO nu ține cont de… Zika!!!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button