Sănătate

[ViDEO] BRAŞOV. Tehnologii de înaltă clasă în Stomatologie, prezentate la ediţia a X-a a Congresului internaţional de la Aula Universităţii Transilvania

 

Sute de medici stomatologi din ţară s-au reunit la Braşov pentru a participa la ediţia jubiliară cu numărul 10 a Congresului cu tema „Provocări şi soluţii complexe în reabilitarea orală”.

Evenimentul care a început joi şi se încheie mâine este organizat în parteneriat cu Universitatea Transilvania – Facultatea de Medicină. Preşedintele de onoare al Congresului este prof. univ. dr. Nicolae Gănuţă – Facultatea de Stomatologie „Carol Davila” Bucureşti.

În paralel cu comunicările ştiinţifice la care participă lectori de elită din ţară, în Aula Universităţii Transilvania, locul de desfăşurare al Congesului, a fost organizată şi o expoziţie cu produsele unor firme cu renume atât pe plan naţional cât şi internaţional din ţări precum Germania şi Italia. Prin lectorii invitaţi au prezentat tehnici şi produse revoluţionare pentru stomatologie.

Astfel, printre alte tehnici şi tehnologii de vârf, în atenţia medicilor şi a pacienţilor a fost adusă din Germania „periuţa cu ultrasunete”, un dispozitiv unic în lume care curăţă fără periaj, putând fi adaptată atât pentru uzul uman, cât şi la animale. 

Periuţa „minune” funcţionează pe bază de ultrasunete transmise de un cip fixat în capul periuţei. După cum a explicat reprezentanta companiei care deţine patentul până în 2032, Herta Stein Cicoare, ultrasunetele sparg placa dentară şi bacteriile, care în timp pot duce la infecţii bucale sau alte probleme şi acţionează şi în adâncimea gingiei. Această periuţă este singura cu brevet mondial. 

Nu se mişcă această perie, se ţine câte 6 până la 10 secunde pe trei dinţi, ea scoate un zgomot după 6 secunde, ne spune că putem muta în următoarele poziţii, alţi trei dinţi, punem şi pe limbă, şi pe gingie. Este preventivă, nu ne scapă de bolile dentare, dar avem mai puţine îmbolnăviri, mai puţine carii. Important la acest tip de dispozitiv este şi că poate fi folosit la igiena bucală a animalelor precum câine, cal, pisică. Pentru că nu scoate nici un zgomot, animalele nu se sperie şi stau liniştitte pe toată perioada igienizării lor”, a spus Herta Stein Cicoare.  

Cei trei C ai igienei orale

Nu mai este nevoie să subliniem importanţa igienei cavităţii bucale, de aceea este important să fim atenţi ce „unelte” folosim în acest scop şi să nu facem rabat de la calitate.

Astfel, la expoziţia de la Aulă a fost prezentată şi o periuţă cu peste 5.000 de peri moi (care permit atingerea gingiilor fără durere sau să le rănească), cu cele mai mari beneficii pentru cei care preferă periajul clasic, dar şi unele cu ioni de argint şi aur, fiecare cu particularităţile sale. 

Igiena orală – noi le spunem cei trei C, trebuie să fie corectă, completă şi continuă. Curăţarea începe de la roz spre alb, este modul în care trebuie să se efectueze igiena orală şi folosind o periuţă soft ne permite să atingem gingiile fără să fie o traumă pentru ele, fără ca acestea să ne doară în momentul când ne spălăm, nu este nevoie de acest lucru, periajul hard poate duce la retracţii gingivale”, a spus Cosmin Andrei Polefka, reprezentantul firme expozante. (video 1)

O periuţă ideală este cea care nu zgârie, una care este atât de moale, încât dacă ţi-ai propune să te speli cu ea pe obraz, nu-şi produce nici un disconfort. Despre igiena orală este important să învăţăm din primii ani de viaţă, de asemenea să mergem regulat la stomatolog, pentru control periodic. Sunt foarte mulţi părinţi care spun că li se albesc dinţii copiilor şi sunt foarte fericiţi.  În realitate, smalţul dinţilor li se deteriorează, pentru că placa bacteriană acidă a ars smalţul şi apare pata albă, cretoasă. Deci un copil cu pete albe pe dinţi trebuie să meargă urgent la stomatolog, că poate există şansa de remineralizare, folosind o tehnică corectă”, a explicat dr. Mihaela Albu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România (CMDR), filiala Braşov, şi preşedinte al Asociaţiei Medicilor Dentişti (AMD) Braşov. (video 2)

Dr. Dana Drăguşin, preşedinte al CMDR Braşov, a lăudat la rândul său noutăţile din domeniu: „Acestea sunt câteva dintre noutăţile prezentate în cadrul celei de-a X-a ediţii a Congresului de Stomatologie, care reuneşte, începând de joi, la Aula Universităţii, specialişti din ţară, dar şi din străinătate. Noi venim în întâmpinarea colegilor cu informaţii, cu tehnologie de ultimă oră şi totul este în favoarea pacientului, în favoarea actului medical, care trebuie să fie de calitate şi care de cele mai multe ori poate fi anevoios. Este un drum lung până să ajungi la un final şi trebuie şi o cooperare interdisciplinară”. (video 3)

La deschiderea evenimentului a fost invitat să participe şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea. (video 4


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button