[ViDEO] BRAŞOV. Spitalul Clinic de Copii. „Noi luptăm călare cu sabia când am avea nevoie de tancuri şi rachete!”
Spitalul Clinic de Copii Braşov care deserveşte judeţele Braşov, Covasna şi Harghita, dar, dat fiind caracterul turistic al judeţului, şi copii din toată ţara şi din străinătate, are nevoie urgentă de aparatură nouă, performantă, având în vedere că o mare parte din dotarea spitalului depăşeşte 30 de ani de când este folosită, a declarat managerul unităţii medicale, dr. Liviu Muntean.
El a folosit prilejul conferinţei de presă dedicate unei donaţii de aparatură, pentru a sublinia că, indiferent de cât de bine pregătit este un medic, nu poate să facă nimic fără tehnica pe care ar trebui să o aibă la dispoziţie: „Nu e un secret că sistemul sanitar trăiește vremuri grele și supraviețuieşte, iar pacienții sunt îngrijiți bine doar datorită implicării, dedicării și profesionalismului medicilor. De exemplu, și medicii de la Floreasca au ieșit în stradă nu pentru a cere bani, ci pentru a cere condiții de muncă și dotări. Un medic nu poate să facă minuni, indiferent cât de bun ar fi fără tehnologia de care are nevoie!”.
Managerul spitalului a spus că în anul 2016 Spitalul de Copii Braşov nu are computer tomograf, o chestie minimă pentru un spital civilizat. De asemenea, unitatea sanitară are nevoie şi de instrumentar medical, dar şi de o staţie de sterilizare performantă. „Ca să înţelegeţi dimensiunea problemei v-aş ruga să faceţi un exerciţiu de imaginaţie. Încercaţi să vă realizaţi reportajul cu o cameră video veche de 30 de ani, să transmiteţi o ştire de pe un telefon cu disc, să nu aveţi în dotare laptop, telefon mobil şi internet. Sistemul sanitar este acolo, la telefonul cu disc. Sau, altfel spus, noi luptăm călare cu sabia când am avea nevoie de tancuri şi rachete. În blocul operator al spitalului avem trei săli de operaţie, iar în una dintre săli nu am avut masă de operaţie până în luna ianuarie 2016, când cu ajutorul unui sponsor am putut achiziţiona această masă. Era aproape să pierdem o sumă importantă de bani din cauza birocraţiei. În altă sală de operaţie, masa pe care operăm copii în fiecare zi este din anul 1972. Am emoţii de fiecare dată că va ceda şi că voi deveni «vedetă» în media că mi-a căzut copilul de pe masa de operaţie. Aici suntem noi şi aş putea s-o ţin tot aşa cu dotarea din acest spital şi nu numai”, a explicat dr. Liviu Munteanu.
Citiţi şi:
BRAŞOV. Aparat vital, de 47.000 de euro, donat Spitalului Clinic de Copii
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.