Sănătate

[ViDEO] BRAȘOV. Cum poți avea „dințișori de nota 10”? Dezbatere în toată regula. GALERIE FOTO și VIDEO

  • PIC_0683 - Copy_236163.JPG
  • PIC_0677 - Copy_236162.JPG
  • PIC_0695_236164.JPG
  • PIC_0686 - Copy_236165.JPG
  • PIC_0712_236167.JPG
 

Făcând parte din a doua generație de ambasadori ai programului „Dințișori de nota 10”, 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr.12, coordonați de prof. Laura Wittstock, au participat zilele trecute la o dezbatere tematică, alături de Ursuleţul Benny (foto 1), mascota care i-a influențat să aibă o igienă mai riguroasă. Totul în fața specialiștilor de la Asociaţia Medicilor Dentişti (AMD) din Braşov, care le-au testat școlarilor cunoștințele acumulate de-a lungul celor patru etape ale programului.

Astfel, împărţiţi pe echipe, elevii clasei a III-a G1 au vrut să convingă juriul că ştiu toate măsurile trecute în „decalogul” igienei dentare.

Programul „Dinţişori de nota 10” s-a desfăşurat pe mai multe module. Copiii au învăţat pentru început pe nişte machete să perieze corect dinţii. a urmat etapa a doua, cea practică, în care elevii au primit periuţe de dinţi şi au învăţat să-şi perieze dinţii cu aceeaşi tehnică. Modulul al treilea a presupus pictarea dinţilor cu revelator de placă şi au văzut practic ce înseamnă un bun periaj, pentru ca în modulul final, al patrulea, să realizeze figurine pe tema igienei dentare. La concursul de tip debate au arătat micuții cât de eficient a fost programul, având în vedere că toți au primit note maxime.

Acum, există garanția că ambasadorii pot disemina corect informațiile către colegi, prieteni, familie și toți cei care sunt dispuși să-i asculte.

Printr-un concurs de debate coborât la nivelul copiilor şcolari – ştim foarte bine că debate-ul se adresează liceenilor şi studenţilor – ei ajung să câştige şi să devină ambasadori ai unui program de igienă dentară corectă, sănătoasă pe care s-o transmită mai departe. Pe parcursul programului inițiat de învățătoarea lor și dezvoltat de AMD Brașov, am invitat copiii în cabinetul stomatologic, unde s-au pictat cu revelator de placă, asta însemnând că au putut să conștientizeze procedura corectă a periajului dentar. Apoi au avut ca temă să execută lucrări plastice tematice, cum ar fi dințișori cariați, dar și cadouri pentru marcota programului. Consursul de debate i-a ajutat să promoveze ca ambasadori”, a explicat dr. Mihaela Albu, vicepreşedinte AMD Braşov. (vezi video 1)

Ideea ne-a venit când am primit o carte cu Benny, ursulețul care învăţa să se spele pe dinţi şi care la început irosea foarte multă pastă. Am discutat cu doamna dr Albu, medic stomatolog, şi aşa am dezvoltat programul. Am început cu primii copii pe care i-am promovat în 2009, această grupă fiind cea de-a doua de copii ambasadori”, a spus învățătoarea copiilor, prof. Laura Wittstock. (vezi video 2)

Pentru că a fost prezent în permanență în preajma copiilor, Ursulețul Benny a fost şi el apreciat de juriu şi, asemeni copiilor, a primit diplomă de ambasador.

Copii vor duce această activitate mai departe, ca promotori ai proiectului. Dacă vor respecta aceste reguli şi decalogul, nu vor avea probleme legate de sănătatea dentară”, a completat prof. Delia Wusinczky, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 12. (vezi video 3)
Programul „Dinţişori de nota 10” va fi extins și la alte unităţi şcolare, după cum a precizat dr. Albu.

Cum se pot spăla copiii corect pe dinți ne-a arătat unul dintre ambasadori (video 4)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare