Sănătate

Uși închise în „nasul” gripei și virozelor respiratorii. Masca a redevenit obligatorie

Uși închise în „nasul” gripei și virozelor respiratorii. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este asaltat de pacienți care au gripă, pneumonie sau alte afecțiuni respiratorii de sezon. Pentru a limita îmbolnăvirile, conducerea unității sanitare a decis suspendarea vizitelor.
Potrivit datelor furnizate de reprezentanții spitalului, în ultima săptămână s-au prezentat 89 de copii cu gripă, dintre care cinci au necesitat internare. Patru dintre cei 37 de copii care aveau viroze respiratorii au fost internați, iar cu pneumonie au fost spitalizați 15 dintre cei 51 care s-au prezentat la Urgențe. Situația din acest spital este una specială, deoarece cei mai mulți bolnavi sunt internați împreună cu mamele lor.
„Din cauza creșterii numărului de pacienți cu viroze, am instituit suspendarea vizitelor pe toate secțiile. Pentru că odată intrat în spital, și comunicarea cu alte saloane și alte secții pune niște riscuri. De asemenea am instituit și purtarea măștii. Tot personalul poartă mască, toți aparținătorii, cei care se internează cu copii trebuie să poartă mască”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii, medicul Marcel Albean, citat de Radio România Brașov FM.
Cum numărul celor care ajung la spital este mult mai mare decât al celor care necesită internare, medicii au câteva sfaturi pentru părinți.
„Să țină legătura la primele semne cu medicul de familie, să izoleze copilul și să nu-l mai ducă în colectivitate, să încerce să ajungă la medicul de familie, să primească primele indicații, iar cele (n.r. cazurile) care sunt grave, cu febră peste 38 și necesită terapie de urgență, să vină la spital. Dar să nu aglomerăm urgența cu cazuri care pot fi tratate acasă. (…) în aglomerație se pot transmite și la alți pacienți”, a adăugat dr. Marcel Albean, conform aceleiași surse.

Există centre de evaluare pediatrică pentru afecțiuni respiratorii

Reamintim că două centre de evaluare pediatrică pentru boli respiratorii au fost înființate în judeţul Braşov. Pentru a uşura accesul la asistenţă medicală pentru copii şi pentru a reduce aglomeraţia şi timpul de aşteptare în Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU).
Un centru este la Spitalul de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase Braşov, care are două puncte deschise.
Pentru punctul de la Spitalul TBC, date de contact: Aleea Dealul Spirii nr. 12, pavilion 2, telefon 0723 640 693, dr.melicianutatiana@yahoo.com.
Pentru cel de la Infecțioase: Strada Mihai Viteazul nr. 9, telefon 0268422474 int. 143, statistica@sbibv.ro.

La ambele programul este între orele 8.00 – 11.00. Doar că de miercuri până vineri la TBC, de luni până vineri la Infecţioase.
Al doilea centru este la Spitalul Municipal din Săcele, care are program non-stop. E situat pe Strada Oituz nr. 54, telefon 0368 005 356, registratura@spitalulmunicipalsacele.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Iar incepe idiotenia cu botnitele? Astia chiar nu sunt zdraveni la cap. Unde au facut facultatea acesti ”eroi” in halate albe? S-a demonstrat ca purtatul botnitei nu are nici-un efect, in afara de a polua. Aunci de ce? Sau ei… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 1 an în urmă de către Raoke
Willy
1 an în urmă

Nasol moment pentru latraul putinist. Pe langa botnita metalica legala (ca sa nu muste lumea) stapanul sau Putin trebuie sa ii mai puna si o masca peste. Cum mai miroase el rahatii si pisatii din tufe?

Raoke
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Boschete, de ce nu raspunzi la intrebari? Ia raspunde, aurolac parazit: cate doze ti-ai bagat in vene? Ti-ai actualizat crotalul electronic? Demonstreaza, waxere, ca esti ”responsabil”.

Back to top button