Sănătate

Un român dă în judecată Preşedinţia, Parlamentul şi Ministerul Sănătăţii, pentru condiţiile dezastruoase dintr-un spital

  • spital pitesti1_203619.jpg
  • spital pitesti2_203620.jpg
 

Stan S. Gheorghe anunţă că dă în judecată Consiliul Judeţean Argeş, Ministerul Sănătăţii, Parlamentul, Preşedinţia şi Televiziunea Română. Motivul: condiţiile dezastruase în care se află un spital. „Condiţii precare în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşi egal creşterea numărului de decese în rândul argeşenilor“, arată bărbatul, pe scurt.

Într-un comunicat se arată că prin solicitarea de chemare în judecată a pârâţilor se cere:

„1. Obligarea pârâtului Consiliului Judeţean Argeş de a preciza în scris, şi scris de mână, lizibil, că nu doreşte creşterea numărului de decese în rândul argeşenilor, prin păstrarea condiţilor precare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Invederez faptul că precizarea trebuie să fie susţinută cu dovezi concrete, care să reliefeze, printre altele, şi gradul de preocupare al pârâtului pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a argeşenilor.

2. Obligarea pâratului Ministerul Sanatatii de a preciza in scris, si scris de mână, lizibil, că nu doreşte creşterea numărului de decese în rândul cetăţenilor români, prin păstrarea condiţilor precare (şi nu numai) din cadrul spitalelor din România. Precizarea trebuie să fie susţinutăa cu dovezi concrete, care să reliefeze, printre altele, preocuparea continuă a pârâtului pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din România.

3. Obligarea pârâtului Parlamentul României – Camera Deputaţilor de a preciza în scris, şi scris de mână, lizibil, că motivul pentru care nu a răspuns petiţiei adresate de reclamant, petiţie ce avea ca obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor din cadrul spitalelor judeţene şi, implicit, salvarea de vieţi omeneşti, nu a fost cauzat de dorinţa de a creşte numărul de decese în rândul românilor, şi că lipsa unei inţiative legislative care să vizeze adoptarea unor măsuri concrete pentru îmbunătăţirea stării de sănătate  generală a românilor, printre care şi îmbunătăţirea condiţilor din cadrul spitalelor din România, este cauzată, eventual, de lipsa de procupare (sau din alte motive, inclusiv imbecilitate) a pârâtului pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din România.

4. Obligarea pârâtului Preşedinţia României de a preciza în scris şi scris de mână, lizibil, că dispoziţiile art. 80 alin. (2) din Constituţia României sunt cunoscute la nivelul instituţiei şi că motivul pentru care nu a răspuns petiţiei adresate de reclamant, ce avea ca obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor din cadrul spitalelor judeţene şi, implicit, salvarea de vieţi omeneşti, nu a fost cauzat de dorinţa de a creşte numărul de decese în rândul românilor.

5. Obligarea pârâtului Televiziunea Română de a reliza o emisiune care să fie transmisă în direct, la o orăa de maximă audienţă, în cadrul căreia să fie prezentate şi dezbătute o serie de măsuri concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilor din spitalele din România, inclusiv măsuri pentru îmbunătăţirea stării de sănătate generală a românilor, precum şi de a preciza în scris, şi scris de mână, lizibil, că motivul pentru care nu a răspuns petiţiei adresate de reclamant, ce avea ca obiectiv mediatizarea unor măsuri concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilor din cadrul spitalelor judeţene şi, implicit, salvarea de vieţi omeneşti, nu a fost cauzat de o intervenţie menită să stopeze mediatizarea măsurilor respective pe postul naţional de televiziune, în scopul creşterii numărul de decese în rândul românilor“, se arată în comunicat.

Conditiile din spitalul în cauză sunt surprinse parţial în imagini ce pot fi vizualizate accesând link-ul: flickr.com/photos/139007083@N02/albums/72157661088448633, mai arată Stan S. Gheorghe.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button