Sănătate

Un adolescent cu o boală genetică rară a murit din cauza complicațiilor provocate de rujeolă

 

Un adolescent de 15 ani a murit azi-dimineață la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, din cauza complicațiilor provocate de rujeolă.

Băiatul a luat boala de la verișorii săi, dar în cazul său simptomele s-au agravat, deoarece suferea și de boala Niemann-Pick – o afecțiune genetică de metabolism care afectează toate celulele corpului, dar mai ales pe cele ale splinei, ficatului, plămânilor, măduvei osoase și ale creierului.
Adolescentul a fost internat mai întâi la secția de Boli infecțioase, în seara zilei de 16 octombrie, ca urmare a ueni crize grave suferite acasă, în a șaptea zi de evoluție a pojarului.

„În ziua a 7-a de evoluție a rujeolei, la domiciliu, a apărut o complicație gravă de tip bronhopneumonie cu insuficientă respiratorie marcată care de la internare s-a agravat până la instalarea unui stop respirator cu acidoza respiratorie și metabolică, la 11 ore de la internare. În urma evoluției agravate, pacientul a fost transferat la ATI I, intubat și ventilat sub tratament complex cu antibiotice, hidroelectrolitice, acidobazice etc. Decesul s-a produs în a 4-a zi de la internare, 20.10.2016, ora 08.40. Fiind un caz cunoscut cu boala cronică și teren imunitar târât, familia a refuzat necropsia și a solicitat, printr-o cerere scrisă și semnată, scutirea de autopsie”, se explică într-un comunicat remis de Spitalul Județean Arad.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button